Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
tapas
Evelyn Semenyuk/Unsplash

Oslavte příchod nového roku ve španělském stylu – místo klasických jednohubek a obložených chlebíčků podávejte chuťovky tapas. Zasytí vás jako večeře o několika chodech, ale přitom nabídnou nespočet zajímavých chuťových variací.

 

Jako tapas se mohou podávat například: 

  • drobné smažené rybičky
  • olivy marinované v oleji s česnekem a kořením
  • voňavé masové kuličky
  • na dílky nakrájená bramborová omeleta frittata
  • kostky sýra
  • i kolečka pikantní klobásy

Tradice jejich servírování je rozšířená po celém Španělsku, najdete dokonce i podniky, které se specializují výhradně na tapas. Většinu španělských chuťovek můžete jíst zatepla i zastudena.

Popíjejte k nim dobré víno, se kterým se skvěle doplňují. Jen myslete na to, že by neměly být příliš kořeněné, aby chuť vína nepřebily.

Ochutnejte tapas:

Související články