0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na svatomartinské menu

pečená husa s knedlíkem a červeným zelím
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

K svátku svatého Martina patří mladé víno a husa, o tom není pochyb. Pokud se chystáte  připravit si svatomartinské menu doma, máme pro vás pár tipů.

 

K pečení se hodí dobře vykrmená husa o váze 4-5 kg. Ideální je samozřejmě husa z domácího chovu. Pokud budete kupovat husu v obchodě, dejte přednost chlazené před mraženou.

Den předem potřete husu solí a nechte odpočívat v chladu.

Husa se peče kromě posledních 20- 30 minut zakrytá. Pokud máte menší pekáč a horní část kvůli rozměrům husy nedoléhá, pomozte si alobalem.

Červené zelí bude chutnat přímo božsky, když k němu přidáte osmahnutou slaninu a nastrouhané jablko.

Chystáte se podávat bramborový knedlík? Do uvařených rozmačkaných brambor přisypte trochu bramborového škrobu. Těsto bude dokonale spojené a při vaření se nerozpadne.

Související články

Zelí červené k huse jako stvořené
  • Tipy a triky

Zelí červené k huse jako stvořené

Blíží se jedenáctý listopad, den, který se každoročně nese v duchu oslav sv. Martina. A co by to bylo za svatomartinské hody bez husy, knedlíků a zelí. Připravte si tradiční posvícenské pokrmy a podívejte se s námi na původní proces...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit