Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na svatomartinské menu

pečená husa s knedlíkem a červeným zelím
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

K svátku svatého Martina patří mladé víno a husa, o tom není pochyb. Pokud se chystáte  připravit si svatomartinské menu doma, máme pro vás pár tipů.

 

K pečení se hodí dobře vykrmená husa o váze 4-5 kg. Ideální je samozřejmě husa z domácího chovu. Pokud budete kupovat husu v obchodě, dejte přednost chlazené před mraženou.

Den předem potřete husu solí a nechte odpočívat v chladu.

Husa se peče kromě posledních 20- 30 minut zakrytá. Pokud máte menší pekáč a horní část kvůli rozměrům husy nedoléhá, pomozte si alobalem.

Červené zelí bude chutnat přímo božsky, když k němu přidáte osmahnutou slaninu a nastrouhané jablko.

Chystáte se podávat bramborový knedlík? Do uvařených rozmačkaných brambor přisypte trochu bramborového škrobu. Těsto bude dokonale spojené a při vaření se nerozpadne.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín