0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na svatomartinské menu

pečená husa s knedlíkem a červeným zelím
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

K svátku svatého Martina patří mladé víno a husa, o tom není pochyb. Pokud se chystáte  připravit si svatomartinské menu doma, máme pro vás pár tipů.

 

K pečení se hodí dobře vykrmená husa o váze 4-5 kg. Ideální je samozřejmě husa z domácího chovu. Pokud budete kupovat husu v obchodě, dejte přednost chlazené před mraženou.

Den předem potřete husu solí a nechte odpočívat v chladu.

Husa se peče kromě posledních 20- 30 minut zakrytá. Pokud máte menší pekáč a horní část kvůli rozměrům husy nedoléhá, pomozte si alobalem.

Červené zelí bude chutnat přímo božsky, když k němu přidáte osmahnutou slaninu a nastrouhané jablko.

Chystáte se podávat bramborový knedlík? Do uvařených rozmačkaných brambor přisypte trochu bramborového škrobu. Těsto bude dokonale spojené a při vaření se nerozpadne.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč