Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tropické ovoce: grapefruit

Tropické ovoce: grapefruit
sdílet:

Když jaro teprve nesměle klepe na dveře, přichází vrcholná sezona citrusů. Ačkoli grep může mnohé odradit hořkou chutí, září osvěžujícími barvami a je plný vitaminů! 

Grepem ku zdraví

Plod grepu by se rozhodně měl objevovat ve vašem jídelníčku, protože doslova překypuje vitaminy. C, B1, K a vitamin P (flavonoidy) pomáhají zvyšovat obranyschopnost organismu, zlepšují krevní oběh a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Grep má sice trošku nahořklou chuť, ale jeho slazení se nedoporučuje, v žaludku tento citrus ve spojení s cukrem kvasí. Slupky z grepů nevyhazujte, dají se vtipně použít místo misek. Přečtěte si, jak na to.

Ke zmrzlině a do bowle

Jogurtová zmrzlina, sama o sobě vcelku obyčejná, dostane úplně jiný rozměr, jestliže ji přelijete sirupem z medu a grepů, a co navíc, ani vaší postavě neuškodí. Vychytané mlsání.

Máte v oblibě osvěžující ovocné bowle? Zkuste alkoholickou verzi s vodním melounem, grepem a tequilou a nealkoholickou variaci pro děti plnou grepů, citronové limonády a máty.

Alkoholická bowle
Pro 6 osob smíchejte ve džbánu 750 ml rozmixovaného melounu, 375 ml tequily, 190 ml pomerančového likéru (například Cointreau), 750 ml šťávy z růžových grepů, 120 g malin a ledové kostky. Při podávání dolévejte sodovou vodou.

Nealkoholická bowle
Ve džbánu smíchejte 500 ml šťávy z růžových grepů, 3 litry citronové limonády, 1 pomeranč nakrájený na tenká kolečka (bio, jinak by měl být oloupaný), 1 salátovou okurku nakrájenou na tenká kolečka, 10 g čerstvých lístků máty a kostky ledu. Uvedené množství vystačí pro 6 osob.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín