Jablka chutnají nejlépe jen tak! Na podzim si je ale můžete dopřát i v mnohem rafinovanějších úpravách s masem.
Jablka jsou velmi chutná a svojí sladkou šťávou si podmaní každého. Díky tomu, že nám rostou přímo za humny, jsou pro náš organismus na rozdíl od dovážených tropických plodů velmi zdravá a přínosná. Dopřejte si alespoň jedno jablko denně – zlepší vám trávení i náladu. Vybírat můžete z nejrůznějších odrůd a barev.
A až se vám čerstvá jablka omrzí, vyzkoušejte některý z našich receptů. Můžete je přidat do pekáče s kuřetem nebo vepřovým bůčkem. Nakyslá jablka skvěle osvěží bramborový salát i šunkovou pomazánku. A po kachně se zelím s jablky se všichni jen olíznou.
5× jablka ve slané úpravě:
- Kuře pečené na jablkách
- Balzamikový bůček s jablky
- Salát s jablky a se slaninou
- Šunková pomazánka
- Nadívaná kachna se špekovými knedlíky
Připravila Jana Kopřivová