0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Upečte si maso… pomalu

pečené maso
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!

Ostrý nůž, maso od dobrého řezníka, velký pekáč, správné načasování a trpělivost. Nic víc k domácímu pečení masa potřebovat nebudete! Během pečení maso zásadně nepropichujte vidličkou nebo vidlicí. Ani když ho obracíte, a už vůbec ne proto, abyste zjistili, zda je měkké.

Z masa by totiž vytekla šťáva a vy byste sice získali výtečný sos nebo omáčku, ale špatnou pečeni. Maso podlijte vodou nebo vývarem jen tolik, aby se peklo, ale nedusilo. Vyžaduje-li to recept, maso před pečením osmahněte, ale velmi zprudka, aby se rychle zatáhlo.

Mějte také na paměti, že délku pečení ovlivňuje i to, zda je maso ze starého, nebo mladého zvířete, je-li libové, či tučné, i to, zda je, nebo není odleželé.

Pomalu pečené maso chutná jako od babičky! Zatímco ona strčila maso do trouby v kamnech a šla na pole, vy můžete dlouhé hodiny nasávat úžasnou vůni a pak si vychutnat famózní chuť, které se nic nevyrovná.

Související články

Pomalu pečené maso
  • Tipy a triky

Pomalu pečené maso

Zima je ideální pro pomalé, líné vaření. Stačí jen připravit maso a za pár hodin z trouby vytáhnete jedinečně vonící pekáč plný lahodného jídla. Víte, jaké druhy masa jsou vhodné pro pomalé pečení a jak je upravit?...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit