0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Upečte si maso… pomalu

pečené maso
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vůně pečícího se masa dokáže přilákat do kuchyně každého. Vyzkoušejte s námi recepty na pomalé pečení masa! Zvládne je úplně každý, a když při tom dodržíte pár základních pravidel, bude vaše maso prostě božské!

Ostrý nůž, maso od dobrého řezníka, velký pekáč, správné načasování a trpělivost. Nic víc k domácímu pečení masa potřebovat nebudete! Během pečení maso zásadně nepropichujte vidličkou nebo vidlicí. Ani když ho obracíte, a už vůbec ne proto, abyste zjistili, zda je měkké.

Z masa by totiž vytekla šťáva a vy byste sice získali výtečný sos nebo omáčku, ale špatnou pečeni. Maso podlijte vodou nebo vývarem jen tolik, aby se peklo, ale nedusilo. Vyžaduje-li to recept, maso před pečením osmahněte, ale velmi zprudka, aby se rychle zatáhlo.

Mějte také na paměti, že délku pečení ovlivňuje i to, zda je maso ze starého, nebo mladého zvířete, je-li libové, či tučné, i to, zda je, nebo není odleželé.

Pomalu pečené maso chutná jako od babičky! Zatímco ona strčila maso do trouby v kamnech a šla na pole, vy můžete dlouhé hodiny nasávat úžasnou vůni a pak si vychutnat famózní chuť, které se nic nevyrovná.

Související články

Pomalu pečené maso
  • Tipy a triky

Pomalu pečené maso

Zima je ideální pro pomalé, líné vaření. Stačí jen připravit maso a za pár hodin z trouby vytáhnete jedinečně vonící pekáč plný lahodného jídla. Víte, jaké druhy masa jsou vhodné pro pomalé pečení a jak je upravit?...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit