Nová registrace Zapomenuté heslo
13. 2. 2013
Šampaňské s růžovým sirupem
Apetit

Nic nesymbolizuje oslavu tolik jako zvuk zátky odlétající z lahve a šumění vína. Přípitek s bublinkami má zkrátka své kouzlo.

Snad ještě lepší než jen čisté šumivé víno jsou koktejly z něj vytvořené. Možná je to kombinací chutí, která zalechtá na patře, a také mixem textury, vůně a vzhledu, který potěší všechny smysly.

  • Jako základ do koktejlů vybírejte levnější šumivé víno, pravé Champagne je vynikající samo o sobě.
  • Sektu přidání ovocného pyré, ovoce nebo džusu neuškodí.
  • Šumivé víno doplňte čerstvým ovocem. Skvěle se páruje obzvlášť s citrusy, dokonale chutná s červenými pomeranči. Chybu neuděláte ani s voňavými plody borůvek, jahod nebo ostružin. Ovoce můžete do sklenice vložit v celku nebo zkuste drobnou obměnu: rozmačkejte ho a pak zalijte vínem. Lehce promíchejte.

Báječné je šumivé víno doplnit kapkou růžového či bezového sirupu nebo sytě červené grenadiny. Čeká vás hra barev i chutí.

Související články