0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření s muškátovým oříškem

muškátový oříšek
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Přidat ho můžete nejen do sladkých, ale i slaných jídel, jako jsou například polévky a masitá jídla. 

Čerstvý oříšek, který si namelete sami, je aromatičtější než mletý kupovaný. Muškátový oříšek přidávejte raději až před koncem vaření, jinak zhořkne. Jeho vůně je výrazná, stačí ho jenom špetkaPozor, ve větším množství má muškátový oříšek narkotické účinky. Vyhnout by se mu měli lidé se srdeční slabostí, těhotné ženy a malé děti. 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?
  • Zdraví a výživa

Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?

Internet i knihy jsou plné nejrůznějších způsobů, jak zhubnout. Od jablečné diety, přes nízkosacharidovou, bezlepkovou až po různé hladovky. Jenže ne každá cesta k hubenějšímu já je zdravá. Co si můžete nezdravým hubnutím způsobit? ...

Obchod Apetit