0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víte, jak peče vaše trouba?

Víte, jak peče vaše trouba?
sdílet:

Jestli se svou troubou pracujete delší čas, nejspíš už víte, že nepeče všude stejně. I tak se vám může hodit následující ,seznamovací‘ test.

Každá trouba peče jinak, dokonce ani dva exempláře stejného typu od téhož výrobce nepracují na sto procent identicky. Když budete vědět, kde jsou ve vaší troubě teplejší, a naopak ,stinnější‘ místa, můžete se jí pak přizpůsobit tím, že umístíte jídlo při pečení do té či oné oblasti, popřípadě ho v poločase přesunete, eventuálně otočíte plech.

A jak na to? Na plech naskládejte jeden vedle druhého plátky světlého toustového chleba. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte, dokud všechny chleby nezačnou alespoň hnědnout – pokud by některý z nich začal černat a čadit, plech okamžitě vyndejte z trouby. Výsledek testu si buď vyfotografujte a vytiskněte, nebo překreslete na papír. Nezapomeňte si přitom naznačit orientaci plechu v troubě – čím tmavší bude ten který chléb, tím více se zahřívá místo, kde ležel. Podle potřeby zopakujte se zapnutou funkcí gril nebo horkovzduch.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit