Vylepšete polévku domácími nudlemi

sdílet:
Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky.

Jak skladovat


Připravte si nudle a játrové knedlíčky s předstihem do zásoby. Ochotně na svoji chvíli počkají v mrazáku nebo ve spižírně.

Nudle, které nepoužijete do polévky čerstvé, nechte dokonale proschnout, aby neplesnivěly. Poté je můžete bez obav skladovat ve vzduchotěsném boxu.

Neuvařené játrové knedlíčky naskládejte na kuchyňské prkénko nebo na tácek a vložte do mrazáku, aby zatuhly. Pak je sesypte do mikrotenového sáčku či plastového boxu. V mrazáku budou připraveny na příště.

Obměňte bylinky


Špaldové nočky ani svítek s předstihem nepřipravíte, jejich výroba je však rychlá a jednoduchá, takže vám zabere jen minimum času. Jejich chuť můžete obměnit bylinkami. Do nadýchaného vaječného svítku kromě hladkolisté petrželky nasekejte pažitku, řeřichu, rukolu nebo další jarní bylinky. Volnou ruku máte také při dochucování špaldových nočků.

4 polévkové zavářky podle Apetitu:



Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit