Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vylepšit vývar nebo zeleninovou polévku? Vsaďte na snadné domácí nudle

Hovězí vývar s domácími nudlemi a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

​Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky.

Domácí vaječné nudle jsou lahodným doplnkěm silného domácího hovězího nebo kuřecího vývaru. Pojďte se do nich pustit s námi!

Jak skladovat nudle?

  • Připravte si nudle a játrové knedlíčky s předstihem do zásoby. Ochotně na svoji chvíli počkají v mrazáku nebo ve spižírně.
  • Nudle, které nepoužijete do polévky čerstvé, nechte dokonale proschnout, aby neplesnivěly. Poté je můžete bez obav skladovat ve vzduchotěsném boxu.
  • Neuvařené játrové knedlíčky naskládejte na kuchyňské prkénko nebo na tácek a vložte do mrazáku, aby zatuhly. Pak je sesypte do mikrotenového sáčku či plastového boxu. V mrazáku budou připraveny na příště.

Obměňte bylinky

Špaldové nočky ani svítek s předstihem nepřipravíte, jejich výroba je však rychlá a jednoduchá, takže vám zabere jen minimum času.

  • Jejich chuť můžete obměnit bylinkami. Do nadýchaného vaječného svítku kromě hladkolisté petrželky nasekejte pažitku, řeřichu, rukolu nebo další jarní bylinky.
  • Volnou ruku máte také při dochucování špaldových nočků.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín