0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vylepšete polévku domácími nudlemi

Vývar s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

​Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky.

Domácí vaječné nudle jsou lahodným doplnkěm silného domácího hovězího nebo kuřecího vývaru. Pojďte se do nich pustit s námi!

Jak skladovat nudle?

  • Připravte si nudle a játrové knedlíčky s předstihem do zásoby. Ochotně na svoji chvíli počkají v mrazáku nebo ve spižírně.
  • Nudle, které nepoužijete do polévky čerstvé, nechte dokonale proschnout, aby neplesnivěly. Poté je můžete bez obav skladovat ve vzduchotěsném boxu.
  • Neuvařené játrové knedlíčky naskládejte na kuchyňské prkénko nebo na tácek a vložte do mrazáku, aby zatuhly. Pak je sesypte do mikrotenového sáčku či plastového boxu. V mrazáku budou připraveny na příště.

Obměňte bylinky

Špaldové nočky ani svítek s předstihem nepřipravíte, jejich výroba je však rychlá a jednoduchá, takže vám zabere jen minimum času.

  • Jejich chuť můžete obměnit bylinkami. Do nadýchaného vaječného svítku kromě hladkolisté petrželky nasekejte pažitku, řeřichu, rukolu nebo další jarní bylinky.
  • Volnou ruku máte také při dochucování špaldových nočků.

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč