Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky.
Domácí vaječné nudle jsou lahodným doplnkěm silného domácího hovězího nebo kuřecího vývaru. Pojďte se do nich pustit s námi!
Jak skladovat nudle?
- Připravte si nudle a játrové knedlíčky s předstihem do zásoby. Ochotně na svoji chvíli počkají v mrazáku nebo ve spižírně.
- Nudle, které nepoužijete do polévky čerstvé, nechte dokonale proschnout, aby neplesnivěly. Poté je můžete bez obav skladovat ve vzduchotěsném boxu.
- Neuvařené játrové knedlíčky naskládejte na kuchyňské prkénko nebo na tácek a vložte do mrazáku, aby zatuhly. Pak je sesypte do mikrotenového sáčku či plastového boxu. V mrazáku budou připraveny na příště.
Obměňte bylinky
Špaldové nočky ani svítek s předstihem nepřipravíte, jejich výroba je však rychlá a jednoduchá, takže vám zabere jen minimum času.
- Jejich chuť můžete obměnit bylinkami. Do nadýchaného vaječného svítku kromě hladkolisté petrželky nasekejte pažitku, řeřichu, rukolu nebo další jarní bylinky.
- Volnou ruku máte také při dochucování špaldových nočků.
Zdroje informací: časopis Apetit