Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrábíme klobásy! Zvolíme ruční nebo elektrickou plničku?

AD
Plnička klobás
ZDROJ: Acomware
sdílet:

Při výrobě klobás a dalších masných produktů se můžete rozhodnout mezi dvěma hlavními typy plniček – elektrickou a ruční. Obě tato zařízení se hojně využívají, v čem ale tkví hlavní rozdíly mezi nimi a pro které z nich se rozhodnout?

Elektrická plnička potravin je zpravidla vybavena motorem, který zajišťuje pohyb pístu nebo šnekového mechanismu. Kromě rychlosti je hlavní výhodou pohodlí. Práce s elektrickými plničkami je tak obecně rychlejší a pohodlnější než s ruční variantou, zároveň mají větší kapacitu.

To se vyplatí zejména při vyrábění většího množství produktů. Elektrické plničky navíc často umožňují přesné nastavení rychlosti plnění a tlaku. Díky tomu máte větší kontrolu nad procesem plnění, což vám umožňuje dosáhnout konzistentní velikosti a tvaru klobás.

Skryt pre seznam
Plnička klobás
ZDROJ: Acomware
Skryt pre seznam

Ruční plnička klobás je jednodušší a méně sofistikovaná varianta, která vyniká svou kompaktností a lepší přenosností. Pochopitelně se dá použít na místech bez přístupu k elektrické energii. Zároveň je zpravidla levnější a ušetříte i za zmiňovanou elektriku. Navíc se velmi jednoduše používá. Nemá totiž složité nastavení nebo řídicí prvky jako elektrické plničky.

Skryt pre seznam

Výhody elektrické plničky

Rychlost
Pohodlnost
Kapacita
Konzistence tvaru a velikosti

 

Výhody ruční plničky

Kompaktnost a přenosnost
Nezávislost na elektřině
Nižší cena a žádné náklady na energii
Jednodušší obsluha

Skryt pre seznam

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...