Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na dokonalý griliáš

Bez griliáše, tedy hmoty sestávající ze zlatavého karamelu a oříšků, se neobejde žádný cukrář. Je totiž nedílnou součástí řady klasických dezertů, jako jsou laskonky či dobošův dort. S našimi radami ho snadno zvládnete připravit doma.

Jak loupat ořechy

Během podzimu se v mnoha domácnostech objevují plechy vlašských ořechů pod topením a začnou se ozývat zvuky praskající skořápky. Přinášíme vám jednoduché tipy, jak loupat ořechy, abyste se nenadřeli a nemuseli se uchýlit k postupům Marfušky z filmu Mrazík. Vaše zuby to jistě ocení.

Ořechy naslano: 4 ořechové delikatesy, kterým prostě neodoláte

Konec roku se blíží. Zakrátko budeme čelit náporu stresu z pracovních uzávěrek nebo předvánočního shonu. Jak se s přemírou napětí vypořádat? Dejte si pořádnou porci vlašských ořechů. Tahle čtveřice ořechových dobrot vám pomůže doplnit živiny po nákupním maratonu, a navíc je skvělým pomocníkem při boji s pošramocenými nervy.

Jak správně upražit ořechy?

Ořechy s oblibou přidáváme do dortů, buchet nebo vánočního cukroví. Pražením získají ještě lepší chuť a neodolatelné aroma. Provoní celý byt, a navíc ztratí svou typickou hořkost. Poradíme, jak si upražit ořechy v domácích podmínkách.

Ořechové oleje v kuchyni. Jaké používat?

Používají se v kosmetice i v kuchyni. Vynikají vysokým obsahem vitamínů, minerálních látek i antioxidantů. Navíc jsou chuťově výborné, a tak dodají pokrmu skvělou tečku. Řeč je o ořechových olejích, přírodním zázraku, kterému se zatím nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužil.

20 nejlepších ořechových moučníků

Ořechy jsou nejčastěji spojovány s vánočním cukrovím. Skoro každá rodina má oblíbený alespoň jeden druh, ve kterém hrají hlavní roli. Jako zdroj zdravých tuků, vitamínů a minerálů, jsou doporučovány do zdravého jídelníčku. Ozvláštní každý salát, oživí sýrové prkénko, dobře se kombinují i s pečeným masem, ale především se hodí do spousty lahodných moučníků.

Chcete mlsat zdravěji? Vyrobte si ořechové máslo

Arašídové, mandlové, lískooříškové nebo kešú máslo. Taky už jste jim přišli na chuť? Trend ořechových másel se k nám dostal z Ameriky a nyní se tato pochoutka těší velké oblibě jak u těch, kteří chtějí zdravěji mlsat, tak u sportovců, a to díky jejich unikátnímu složení. Ořechové máslo sice nepatří mezi nejlevnější produkty, ale vy si ho můžete hravě vyrobit i doma.

5x ořechová náplň pro sladké pečení

Předpisů na ořechové náplně existuje bezpočet. Zkušené kuchařky mají oblíbený recept, za který by daly ruku do ohně. Pokud jste ještě ten svůj nenašli, vyzkoušejte některý z našich prověřených postupů. Třeba se vám trefíme do vkusu a vy tak získáte svůj rodinný poklad.

Zdravé mlsání v karanténě

Práce z domu, která je v současné situaci běžnou praxí, v sobě nese řadu výhod. Nemusíte vstávat o dvě hodiny dříve kvůli cestě do práce, nemusíte se převlékat z pyžama ani si večer chystat oběd či svačinu. To však neznamená, že bychom se měli s jídlem odbývat či sahat po rychlých, ale nezdravých, pokrmech. Přinášíme vám tipy na rychlé svačinky, které vám přípravou nezaberou více než 15 minut a jsou zdravým, chutným palivem do plného pracovního nasazení.

Všestranné ořechy. Odkud pocházejí, čím nám prospívají a co s nimi v kuchyni?

Malé plody skrývají spoustu barev, chuti i zdraví. Seznamte se s ořechy a oříšky, s nimiž se v kuchyni setkáte nejčastěji. Uvidíte, že kromě sladkého pečení je můžete zahrnout i do méně obvyklých slaných variací.

Skladování ořechů tak, aby co nejdéle vydržely

Máte doma košíky plné nasbíraných vlašských ořechů a zajímá vás, jak se efektivně vybavit dlouhodobými zásobami? Správně uskladněné ořechy vám vydrží i několik měsíců. Ať už plánujete oříškové vánoční cukroví, pečení ořechových koláčů a buchet nebo máte rádi vlašáky jen tak na chroupání, vězte, že správné skladování je základem pro zachování původní chuti ořechů, zároveň ochranou proti žluknutí.

Pomalu pečené maso: vepřové

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Tedy kromě ryb, které by se přesušily. Jak správně péct vepřovou pečeni, jaké hovězí se do pekáče hodí nejlépe a jak si připravit zvěřinu? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článcích věnovaných pomalému pečení, dnes se zaměříme na vepřové maso.

Tvarohové dezerty

Tvaroh je velice oblíbený pro svou jemnost, smetanovou chuť, ale také pro své složení. Je plnohodnotnou bílkovinou, zasytí, obsahuje minerální látky, vápník, fosfor, draslík, měď, hořčík, vitamminy A,B i E. Tradiční české buchty, míša dezert, kynuté koláče, ty si bez tvarohu nedokážeme představit. Je však několik dalších receptů, kde je tvaroh základní surovinou a vytváří tak lahodný pokrm. Nechte se námi inspirovat a připtavte si chutnou a plnohodnotnou sladkou tečku k nedělní kávě i snídani.

Čím potáhnout dort a jak jej ozdobit.

Zdobení dortů je kapitola sama poro sebe, možností je zkrátka nespočet. Někdo rád dorty zkrášluje krémem, jiný sáhne po potahovací hmotě. Právě ta bývá velmi často zátěžovým testem pro cukráře začátečníky, ale i pokročilé. Přinášíme vám pár rad, jak se v hmotách vyznat a jak s nimi zacházet, aby váš dort vypadal i chutnal co nejlépe.

Jak na piškotové těsto

Nadýchaný, vláčný a lehký jako peříčko – správný piškotový korpus není žádná sušinka, ale dokonalý základ pro jednoduché moučníky, ale i pro luxusní a rafinované dorty a zákusky jako z cukrárny. Poradíme vám, jakých chyb se vyvarovat i jaké suroviny použít, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. A pochopitelně přidáme i náš osvědčený recept.

Domácí sušenky pro mlsné jazýčky

Domácí sušenky jsou tématem nejen pro všechny maminky, které chtějí svým dětem přibalit do školy nebo na výlet něco sladkého. Pusťte se s námi do výroby domácích sušenek a vyberte si z našich receptů ty, které vás nejvíce lákají. Druhů a chutí je nespočet. Sušenky pak stačí vložit do vzduchotěsné nádoby a vychutnat si je můžete kdykoli, když vás přepadne chuť na sladké. Připravili jsme si pro vás spoustu zajímavých tipů, ze kterých si určitě vyberete svého sušenkového favorita.

Oblíbené polevy a jak na ně

Ačkoliv by se mohlo zdát, že poleva už je jen drobný nedůležitý dodatek k moučníku, na kterém vlastně tolik nezáleží, opak je pravdou. Poleva dělá vzhled moučníku a co si budeme povídat, jíme nejprve očima. Díky polevě získá moučník také další rozměr chuti a není suchý. Proto si na její přípravě dejte záležte a vyberte si pro svůj dezert tu správnou, která ho skvěle doplní. Které polevy jsou ty nejoblíbenější, k jakým dezertům se nejvíce hodí a jak složitá je jejich příprava?

Pomalu pečené maso: hovězí

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Tedy kromě ryb, které by se přesušily. Jak správně péct vepřovou pečeni, jaké hovězí se do pekáče hodí nejlépe a jak si připravit zvěřinu? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článcích věnovaných pomalému pečení, dnes se zaměříme na maso drůbeží.

5x bramborové těsto nasladko

Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož bramborového těsta připravíte sladké knedlíky, šišky, taštičky i koblížky – zkrátka sladká jídla, na která je naše národní kuchyně právem pyšná.

Zahřejte se tradičními českými polévkami

Známé české pořekadlo tvrdí – polévka je grunt. I my se hlásíme k tomu, že polévka je základem poctivé kuchyně a staročeské recepty nám to jen potvrzují. V moderní kuchyni se na původní historické recepty poněkud zapomíná a my jsme se to rozhodli napravit! Připravili jsme pro vás spoustu tradičních receptů na známé české polévky, které vás v období sychravého podzimu zahřejí na těle i duši. Prozkoumejte s námi taje původní české kuchyně, kde polévka nesla své hrdé místo v každodenním stravování.

Stránky