0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelené lahůdky z louky

Zelené lahůdky z louky
sdílet:

Kopřiv, pampelišek i sedmikrásek jsou plné zahrady. Jsou chutné, plné vitaminů a vařit z nich můžete zadarmo!

Jarní svěžest na talíři, za kterou nezaplatíte ani korunu.

Kopřivy

Královnu české přírodní kuchyně jezte vždycky tepelně upravenou, jinak si požaháte ústa. Klasický recept na nádivku s kopřivami najdete tady.

Pampelišky

Na pravý jarní salát nasbírejte, omyjte a osušte co nejmladší lístky pampelišek (před květem), přidejte mladou rukolu, hráškové výhonky, mladé salátové listy, kerblík a pokropte jednoduchou zálivkou ze šťávy z půlky citronu a 2–3 lžic olivového oleje.

Sedmikrásky

Drobné kvítky prozáří obyčejnou polévku, chleba s máslem i jakýkoli salát. Zkuste je také promíchat se strouhanou mladou karotkou a zálivkou podobnou té na jarní salát s pampeliškovými lístky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit