Kopřiv, pampelišek i sedmikrásek jsou plné zahrady. Jsou chutné, plné vitaminů a vařit z nich můžete zadarmo!
Jarní svěžest na talíři, za kterou nezaplatíte ani korunu.
Kopřivy
Královnu české přírodní kuchyně jezte vždycky tepelně upravenou, jinak si požaháte ústa. Klasický recept na nádivku s kopřivami najdete tady.
Pampelišky
Na pravý jarní salát nasbírejte, omyjte a osušte co nejmladší lístky pampelišek (před květem), přidejte mladou rukolu, hráškové výhonky, mladé salátové listy, kerblík a pokropte jednoduchou zálivkou ze šťávy z půlky citronu a 2–3 lžic olivového oleje.
Sedmikrásky
Drobné kvítky prozáří obyčejnou polévku, chleba s máslem i jakýkoli salát. Zkuste je také promíchat se strouhanou mladou karotkou a zálivkou podobnou té na jarní salát s pampeliškovými lístky.