Pokud vám parmazán ztvrdl a oschl, nevyhazujte ho.
Můžete ho nastrouhat do krémových zeleninových polévek. Anebo parmazán nastrouhejte těsně před smažením do strouhanky, která tak získá pikantnější chuť.
„Bohatá, plná chuť a schopnost rozpustit se v žáru a spojit se s jinými ingrediencemi se nalézají jen v sýru, který nemá rovnocenného soupeře: v parmigianu-reggianu,“ básní Marcella Hazan ve své proslulé kuchařské knize...
Napadlo vás někdy, kolik stojí celé kolo parmazánu? Ne? Pak vězte, že byste za něj zaplatili víc než dvacet tisíc korun! A víte, kolik váží? Rovných čtyřicet kilogramů. A tušíte, proč je parmazán tak drahý? Že ne? Tak čtěte dál.
...
Kolik typických českých salámů znáte? Mnoho jich není, určitě jste však slyšeli o gothaji a kabanosu či točeném salámu. Na pultech s uzeninami patří mezi hvězdy v prodejnosti. Oba dva ovšem stojí spíš na okraji kulinářského zájmu, přitom...
Turecká vejce jsou lahodnou variantou snídaně, která vám přivodí efekt zvaný ‚v bříšku jako v pokojíčku‘. Ztracené vejce má ustláno na peřině z bílého jogurtu s česnekem, a to vše je přelité máslem. O recept jsme poprosili...
Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Buřtguláš je oblíbená česká klasika, jejíž recept nemá striktní obrysy. Jde o rychlou a levnou variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí, například na čundru nebo horách. Nejlepší na něm je, že na jeho...
Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...