0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tři italští šéfkuchaři představí chutě pobřeží Amalfi

Tři italští šéfkuchaři představí chutě pobřeží Amalfi
sdílet:
Amalfi je právem nazýváno jedním z nejkrásnější pobřeží Itálie. Roberto Propt (Ristorante A’ Paranza Atrani), Enza Scocca (Ristorante Taverna Buonvicino) a Enzo Cozzolino (Ristorante Giardiniello) jsou tři šéfkuchaři, které spojuje láska k tomuto kraji a hlavně ke zdejší kuchyni. Každý z nich si zakládá na čerstvých lokálních surovinách. Jejich jídla jsou jednoduchá, ale dokonale vystihují bohaté chutě tohoto kraje.
Jedinečnou možnost ochutnat menu vytvořené a uvařené těmito třemi italskými šéfkuchaři budete mít už ve čtvrtek 27. října v resturaci Aromi a v sobotu 29. října v restauraci La Bottega Tusarova. Pokud vám nestačí menu jen ochutnávat, ale chcete se sami podílet na jeho vzniku, budete mít možnost v pátek 28. října ve škole vaření Laboratorio, kde proběhne v rámci kurzu s šéfkuchaři také unikátní cooking class výroby mozzarelly
 
 

Tři říjnové večery s italskými šéfkuchaři budou inspirované červeno-zeleno-bílou italskou vlajkou. V Aromi tak ochutnáte červené menu, ve kterém se objevují například cherry rajčata, červený tuňák, nebo třešně a v La Bottega Tusarova zelené menu složené zejména z mořských plodů a tradičních receptů. Bílé menu, inspirované mléčnými produkty a domácími těstovinami, budete mít možnost uvařit pod vedením italských šéfkuchařů a sýraře Biagia Staiana ve škole vaření Laboratorio.
Každé menu bude sommeliérem párované s víny Tenuta San Fancesco
 

Na co se můžete těšit?

28. října od 16:30 v Laboratoriu
  • Uzená scamorza s citrónem
  • Scamorza s lískovými ořechy
  • Těstoviny Scialatielli alle vongole se zeleninou z naší zahrádky
  • Chobotničky alla putanesca s bruschettou
  • Dortík bocconotto s višněmi

 

27. října od 18:00 v Aromi 

  • Špalda s kostičkami tuňáka
  • “Muzzaglia” těstoviny s hlavounem tuponosým a mušlemi v tomatové omáčce
  • Rybí polévka v malém domácím chlebu
  • Caprese s ricottou a omáčkou z lesních jahod

 

29. října od 18:00 v La Bottega Tusarova

  • Caponatina ricca s fazolovým pyré
  • Gnocchetti plněné brokolicí a kalamáry s cherry rajčátky
  • Mořský ďas s grilovaným 
  • Citrónový dort z Amalfi Coast
 

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč