Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tři italští šéfkuchaři představí chutě pobřeží Amalfi

Tři italští šéfkuchaři představí chutě pobřeží Amalfi
sdílet:
Amalfi je právem nazýváno jedním z nejkrásnější pobřeží Itálie. Roberto Propt (Ristorante A’ Paranza Atrani), Enza Scocca (Ristorante Taverna Buonvicino) a Enzo Cozzolino (Ristorante Giardiniello) jsou tři šéfkuchaři, které spojuje láska k tomuto kraji a hlavně ke zdejší kuchyni. Každý z nich si zakládá na čerstvých lokálních surovinách. Jejich jídla jsou jednoduchá, ale dokonale vystihují bohaté chutě tohoto kraje.
Jedinečnou možnost ochutnat menu vytvořené a uvařené těmito třemi italskými šéfkuchaři budete mít už ve čtvrtek 27. října v resturaci Aromi a v sobotu 29. října v restauraci La Bottega Tusarova. Pokud vám nestačí menu jen ochutnávat, ale chcete se sami podílet na jeho vzniku, budete mít možnost v pátek 28. října ve škole vaření Laboratorio, kde proběhne v rámci kurzu s šéfkuchaři také unikátní cooking class výroby mozzarelly
 
 

Tři říjnové večery s italskými šéfkuchaři budou inspirované červeno-zeleno-bílou italskou vlajkou. V Aromi tak ochutnáte červené menu, ve kterém se objevují například cherry rajčata, červený tuňák, nebo třešně a v La Bottega Tusarova zelené menu složené zejména z mořských plodů a tradičních receptů. Bílé menu, inspirované mléčnými produkty a domácími těstovinami, budete mít možnost uvařit pod vedením italských šéfkuchařů a sýraře Biagia Staiana ve škole vaření Laboratorio.
Každé menu bude sommeliérem párované s víny Tenuta San Fancesco
 

Na co se můžete těšit?

28. října od 16:30 v Laboratoriu
  • Uzená scamorza s citrónem
  • Scamorza s lískovými ořechy
  • Těstoviny Scialatielli alle vongole se zeleninou z naší zahrádky
  • Chobotničky alla putanesca s bruschettou
  • Dortík bocconotto s višněmi

 

27. října od 18:00 v Aromi 

  • Špalda s kostičkami tuňáka
  • “Muzzaglia” těstoviny s hlavounem tuponosým a mušlemi v tomatové omáčce
  • Rybí polévka v malém domácím chlebu
  • Caprese s ricottou a omáčkou z lesních jahod

 

29. října od 18:00 v La Bottega Tusarova

  • Caponatina ricca s fazolovým pyré
  • Gnocchetti plněné brokolicí a kalamáry s cherry rajčátky
  • Mořský ďas s grilovaným 
  • Citrónový dort z Amalfi Coast
 

 

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín