Amalfi je právem nazýváno jedním z nejkrásnější pobřeží Itálie. Roberto Propt (Ristorante A’ Paranza Atrani), Enza Scocca (Ristorante Taverna Buonvicino) a Enzo Cozzolino (Ristorante Giardiniello) jsou tři šéfkuchaři, které spojuje láska k tomuto kraji a hlavně ke zdejší kuchyni. Každý z nich si zakládá na čerstvých lokálních surovinách. Jejich jídla jsou jednoduchá, ale dokonale vystihují bohaté chutě tohoto kraje.
Jedinečnou možnost ochutnat menu vytvořené a uvařené těmito třemi italskými šéfkuchaři budete mít už ve čtvrtek 27. října v resturaci Aromi a v sobotu 29. října v restauraci La Bottega Tusarova. Pokud vám nestačí menu jen ochutnávat, ale chcete se sami podílet na jeho vzniku, budete mít možnost v pátek 28. října ve škole vaření Laboratorio, kde proběhne v rámci kurzu s šéfkuchaři také unikátní cooking class výroby mozzarelly. Tři říjnové večery s italskými šéfkuchaři budou inspirované červeno-zeleno-bílou italskou vlajkou. V Aromi tak ochutnáte červené menu, ve kterém se objevují například cherry rajčata, červený tuňák, nebo třešně a v La Bottega Tusarova zelené menu složené zejména z mořských plodů a tradičních receptů. Bílé menu, inspirované mléčnými produkty a domácími těstovinami, budete mít možnost uvařit pod vedením italských šéfkuchařů a sýraře Biagia Staiana ve škole vaření Laboratorio. Každé menu bude sommeliérem párované s víny Tenuta San Fancesco. |
|
28. října od 16:30 v Laboratoriu- Uzená scamorza s citrónem
- Scamorza s lískovými ořechy
- Těstoviny Scialatielli alle vongole se zeleninou z naší zahrádky
- Chobotničky alla putanesca s bruschettou
- Dortík bocconotto s višněmi
27. října od 18:00 v Aromi - Špalda s kostičkami tuňáka
- “Muzzaglia” těstoviny s hlavounem tuponosým a mušlemi v tomatové omáčce
- Rybí polévka v malém domácím chlebu
- Caprese s ricottou a omáčkou z lesních jahod
|
|
29. října od 18:00 v La Bottega Tusarova - Caponatina ricca s fazolovým pyré
- Gnocchetti plněné brokolicí a kalamáry s cherry rajčátky
- Mořský ďas s grilovaným
- Citrónový dort z Amalfi Coast
|
|
|
|