Sýry, pro mnohé synonymum hříchu a požitkářství, nemusí být při cestě za štíhlou linií tabu. Ve skutečnosti můžou být cenným spojencem, pokud víte, po jakých druzích sáhnout.
...
Když se řekne Itálie, většina z nás si vybaví pizzu, těstoviny nebo tiramisu. Pizzocheri, tradiční pokrm z regionu Lombardie, vás ale možná překvapí. Nejde totiž o pizzu, jak byste mohli tipovat, ale o těstoviny z pohankové mouky, které si...
Krůtí krky jsou parádní surovina, kterou seženete za pár korun a připravíte z ní dokonalý vývar na polévku, sytou omáčku i rychlé rizoto. Pokud jste krůtí krky v kuchyni ještě nevyzkoušeli, teď je ten pravý čas. Připište si je na nákupní...
Jablečný štrúdl asi není třeba dlouze představovat: tradiční dezert z listového těsta s jablečnou náplní je sázka na jistotu. Příprava je snadná, rychlá a zvládne ji i úplný začátečník. Náplň tvoří zejména jablka s rozinkami a ořechy. Ale...
Novoroční oběd prezidentského páru a premiéra s manželkou proběhl v pondělí 13. ledna v Lánech a šlo o přátelské setkání: mluvilo se jak o osobních tématech, tak o politice. Jak napsal Petr Fiala na síti X, shodli se s Petrem Pavlem...