Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Učíme se od mistra logo

Škola vaření

Otevíráme pro vás školu vaření, kterou povede skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás naučí jednu ze základních kuchařských technik. Když totiž znáte techniku, můžete si recept vymyslet i sami...

Seznamte se s šéfkuchařem Pavlem Býčkem!

Chcete dokonale ovládnout kuchařské techniky? Učte se od opravdového mistra! V naší nové škole vaření bude na vaše pokroky dohlížet špičkový šéfkuchař Pavel Býček.
24. 10. 2018

Pavel Býček vařil doma i ve světě. „V Anglii jsem si prožil krásné čtyři roky pekla, ale pracoval jsem mimo jiné i v michelinské Galvin at Windows nebo třeba u legendy francouzské gastronomie Pierra Koffmanna,“ vypráví o svých zkušenostech ze zahraničí.

Po návratu do Čech začal doslova od píky - nastoupil jako řadový kuchtík do restaurace Alcron, kde se později vypracoval na šéfkuchaře a kde pod vedením Romana Pauluse pět let po sobě obhájili michelinskou hvězdu. Teď otevřel vlastní bistro. „Vlastní podnik je zkrátka další výzva, navíc už jsem si chtěl vařit podle svého, vrátit se k české kuchyni a přenést ji od vrabce se šesti do 21. století,“ vysvětluje Pavel Býček svůj koncept. „Je škoda, že všichni běží na oběd do asijského bistra, protože se bojí, že je česká kuchyně zabije na zbytek dne. Chci proto všem ukázat, že když se klasikou inspirujeme a použijeme klasické ingredience, ale moderní postupy a techniky, může i česká kuchyně být lehká a sexy. A zdravá. Jen je potřeba mít otevřenou mysl a nebát se to celé postavit na hlavu,“ dodává. V jeho holešovickém bistru The Eatery se vaří z lokálních ingrediencí a hosté tu díky otevřené kuchyni mají o všem dokonalý přehled. „Nám mohou koukat pod ruce a dodavatelům do krabic,“
dodává úspěšný šéfkuchař. 

Rozhodli jsme se, že ho vezmeme za slovo a pod ruce mu budeme koukat pravidelně každý měsíc. Společně s vámi!

Související

Pečení: Pomalu pečené kuře, nádivka a nastavovaná kaše

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Pošírování: Pošírovaný pstruh se zadělávaným pórkem

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás v ní učí...

Dušení: Krůtí stehna na paprice

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Blanšírování: Chřest se spáleným máslem

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu skvělý šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí...

Grilování: Lilek na grilu s houbami a omáčkou z podmáslí

Pravidelnou školu vaření vede na stránkách Apetitu šéfkuchař Pavel Býček. Každý měsíc vás učí jednu ze...

Přidat komentář