Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoce u Markéty Hrubešové? „Hlavně klid a pohoda s rodinou a skvělým jídlem.“

Markéta Hrubešová
ZDROJ: Profimedia.cz
sdílet:

Markéta Hrubešová se proslavila jako herečka, ale na prknech, která znamenají svět, nebo před kamerou se objevuje čím dál méně. Mnohem častěji ji uvidíte s kuchařskou zástěrou a vařečkou v ruce. Věnuje se vaření, píše kuchařky a své gurmánství a lásku k jídlu přetavila do pracovní náplně. Jak tráví Vánoce a co nesmí chybět na slavnostní tabuli? 

Usměvavá rusovláska Markéta Hrubešová je žena mnoha talentů: je herečka a moderátorka, ale i kuchařka a autorka kuchařských knih. „Herectví je radost, jídlo je vášeň,“ říká a dodává, že s vařením začala až ve chvíli, kdy se jako dospělá odstěhovala od rodičů. Ji v dětství bavilo sledovat a ochutnávat, co uvařila a upekla babička, ona sama je dnes mámou dcery Christel Lilly, která pro své profesory peče vánočky, jak Markéta pyšně sdílí na svém Instagramu. 

Vánoce musí být hlavně pohoda

Jak vypadají ideální Vánoce podle Markéty? „Klasika s rodinou. K tomu kapr, salát, koledy, cukroví, pohádky. Klid a mír. Návštěvy příbuzných a známých. Pohoda, klídek a spousta skvělého jídla a pití, k tomu spánek a relax,“ popsala svoje letošní plány.

Vzhledem k tomu, že je Markéta Hrubešová známá jako velká odpůrkyně plýtvání, je pravděpodobné, že se jí vánoční šílenství a lednička naplněná k prasknutí spíše vyhýbají. V minulosti dokonce řekla, že má ledničku spíše menší a nerada dělá velké nákupy předem právě proto, aby vše stihla spotřebovat a vařila z čerstvých surovin

Vánoční menu Markéty Hrubešové

A jak tedy vypadají Vánoce na talíři u vyhlášené kuchařky a gurmánky? 

  • Na Štědrý den se podává kapr a bramborový salát na dva způsoby, jeden bez majonézy a druhý s majonézou. „Recept na bramborový salát je rodinným stříbrem. Stejně jako každá rodina, i my máme ten náš, který je samozřejmě nejlepší. Je to takový ten vídeňský tip, tedy bez salámu, s restovanou cibulkou zalitou teplým vývarem a octem. Babička ho dělala fantasticky. Maminka převzala štafetu a dělá ho ona. Nutno říci, že také skvěle. Každoročně se dělá velká mísa bez majonézy a druhá s majonézou. Nakonec stejně všichni ochutnají oba. A já se ho snažím také naučit, abych ho pak zase mohla předat své dceři,“ řekla pro Svět potravin.
  • A na Štěpána má taky Markéta Hrubešová jasno: „Kačenka, zelí bílé a červené a k tomu domácí karlovarský knedlík.“

Zdroje: Svet-potravin.cz, Denik.cz, Super.cz

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín