Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vítejte na stránce Apetit veggie! Najdete zde pohromadě všechny vegetariánské a veganské recepty, užitečné informace a články, novinky ze světa zdravé výživy, trendy rostlinného stravování, rozhovory s celebritami a známými blogery, ale také mnoho dalšího.

Apetit veggie! je určen nejen vegetariánům a veganům, ale všem, kteří chtějí vařit a jíst bez masa, zdravě a lehce, ale nerezignovat na tom na skvělou chuť. Apetit veggie - návod na báječné jídlo a spokojený život.

Křupavé chipsy ze slupek? Proč by ne…

Od slupky až po nať. Tak by se dal charakterizovat přístup berlínské iniciativy RESTLOS GLÜCKLICH, jejíž členové přijeli do Prahy předvést na semináři pořádaném v prostorách Minimum Waste, jak uvařit čtyřchodové menu, aby ani drobeček nepřišel nazmar.

Chřestová sezona zahájena!

Chřestová sezona začala letos na apríla. A není to žert.

Příběhy ze Zelené kuchyně

Než se potkali, ona jedla maso, on miloval pizzu a sladkosti. Jaká byla jejich společná cesta ke zdravému vegetariánskému vaření, dokumentuje jejich blog Green Kitchen Stories. Skandinávský pár Luise Vindahl a David Frenkiel dnes kromě blogování, natáčení videí a cestování za jídlem úspěšně prodává po celém světě kuchařky plné zdravých, pestrobarevných receptů. První z nich vyšla nedávno i u nás. Rozhovor s Luise a Davidem vyšel v Apetit veggie! 2/2018. Co se nevešlo do tištěného čísla, si můžete přečíst zde.

Čokoládová pěna z aquafaby

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.

Rastlinná strava vie byť neskutočne chutná

Při brouzdání po internetu jsme narazili na její recepty. Jsou lehké, zdravé a krásné, stejně jako její internetový zápisník rebarbora.blog. Představujeme vám Barboru Drahovskou alias ReBarboru, slovenskou food blogerku, muzikantku, publicistku, spoluautorku oblíbené vegetariánské kuchařky Zdravé raňajky.

Stránky

Stránky