Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s vepřovou plecí

Vepřová plec je méně známá, ale velmi chutná část vepřového masa. Nachází se na přední části prasete. Je obzvláště vhodná pro delší tepelné zpracování, například dušení, vaření v tlakovém hrnci nebo pomalé pečení. Je ideální pro tradiční dušené pokrmy, guláše a vývary. 

...


Existuje opravdu hodně receptů na přípravu vepřového plecka. Je jen na vás, zda zvolíte úpravu pečením nebo dušením v omáčce a s rýží. I tady je z čeho vybírat – vepřová plec na paprice, na smetaně, na houbách, na kmínu, na zelenině… Možnosti jsou omezeny jen vaší fantazií a obsahem lednice. Tento druh masa se hodí i těstovinám, přípravě burgrů z trhaného vepřového masa nebo na minutkové úpravy – či už na pánvi, nebo i na grilu.


Celý popis