Recepty s vepřovými nožičkami
Vepřové nožičky patří, podobně jako třeba vepřová kolena, mezi tučnější kusy masa. Obsahují poměrně malý podíl masa, ale velké množství drobných kostí a šlach, tedy i rosolovitých látek. Vzhledem k vysokému obsahu kolagenu jsou nožičky ideální při výrobě aspiků, huspenin a tlačenek.
- I když vepřové nožičky nejsou nejvyhledávanějším kusem vepřového masa, jejich užití je mnohem širší. Dají se konzumovat vařené s hořčicí a křenem, uzené nebo se z nich dá připravovat polévka.
- Předvařené nožičky lze potřít marinádou z medu, česneku nebo piva a upéct v troubě.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-