Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s vnitřnostmi

Vnitřnosti patří ke kontroverzním surovinám, které rozdělují stravníky na dva tábory. Někdo je z duše nanávidí a velkým obloukem se jim vyhýbá, jiní na ně nedají dopustit. Nebylo tomu tak vždy. Vedle masa jsou totiž vnitřnosti bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a představují surovinu pro vaření, kterou je zkrátka škoda vyhazovat. Příprava drštěk, plíček, srdce, jater, mozečku nebo ledvinek proto dříve nebyla ničím výjimečným a pokrmy z nich platily za pochoutky. 

...

  

  • Dnes stojí vnitřnosti tak trochu na okraji gastronomického světa, stojí za tím hlavně skutečnost, že k masu se dostáváme kdykoli během roku hlavně skrze regály v supermarketu a vybíráme si, které kousky připravíme.
  • Hospodářská zvířata, která byla dříve běžnou součástí domácností a bylo potřeba je zkonzumovat celá, se chovají na farmách a ve velkochovech a k zákazníkům se dostávají naporcovaná v úhledných balíčcích. Vnitřnosti se berou trochu jako podřadné a zpracovávají se spíše do krmiva pro domácí mazlíčky.
  • Mezi oblíbené vnitřnosti patří játra, v české kuchyni však nechybí ani recepty na ledvinky, dršťky nebo brzlík.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč