Pečivo se slanou náplní má dávnou tradici v mnoha zemích světa. Těsto většinou není nároční na suroviny, plnit jej pak můžete nejrůznějšími druhy náplní. Pod sýrových přes zeleninové až po masové. Získáte tak skvělou svačinku, oběd i večeři...
ZAPNĚTE TROUBU!Pečení nejsou žádné čáry. Stačí dát každému těstu to, co potřebuje. Křehkému chlad a rychlost, listovému skok z lednice do horké trouby, kynutému teplo a trochu péče. Pak už vám pod rukama vznikne ten...
Unikl vám speciál Apetitu Sladké a slané pečení z roku 2016? Anebo jste si ho tehdy zakoupili, ale během let se kamsi ztratil? Scházejí vám moučníky, které byste si rádi upekli znovu, ale půjčili jste speciál známým a už se vám nevrátil?...
Každá země má svůj vlastní chléb, jeho podoby se však různí. Často se peče ve tvaru placek, které se připravují z mouky, vody a soli. Narazit můžete na kvašené i nekvašené varianty. Jedí se samotné nebo k jídlu – od polévek...
Připravte si skvělé šátečky, taštičky a kapsičky, které potěší nejen vzhledem, ale i chutí. Ať už máte chuť na sladké dezerty, nebo slané dobroty, naše jednoduché tipy vám pomohou vytvořit dokonalé kousky. Objevte nové možnosti a pusťte se...
Kam se vypravit o víkendu 28. až 29. 9. 2024? Možností je spousta! Připravili jsme pro vás informace o akcích, které se týkají jídla a zážitků s ním spojených. Ať už jste milovníci masa, sladkostí, zahraniční kuchyně, fast foodu či...
Vafle, oblíbená pochoutka s mřížkovanou strukturou a křupavými okraji, která uvnitř skrývá měkkou, nadýchanou texturu a voňavou máslovou chuť, slaví comeback! Naučte se, jak připravit tu nejlahodnější variantu doma, a vyzkoušejte různé...
Znáte jednoduší a rychlejší večeři než brambory z trouby? Pečením brambory změní chuť, získají křupavou kůrku a jsou k nakousnutí! Dají se jíst samotné nebo jako příloha snů.
...
Kaštany nejsou jen doménou vánočních trhů. Patří k podzimu a můžete si je nasbírat i v parku! Jsou krásné na pohled, voní podzimem a dají se z nich vykouzlit úžasné sladké i slané dobroty. Jejich sezóna je mnohem delší, než si možná...
Cheesecake nepatří mezi tradiční tuzemské dezerty, ale v srdci Čechů si za poslední léta vydobyl pevné místo. Poradíme vám, jak si doma připravit perfektní cheesecake. Podělíme se s vámi o recepty i tipy a triky, aby se vám lahodný, krémový...
Kvásek připravený z droždí a solného roztoku, dovede těsto pěkně nakypřit a pečivu dodat nový rozměr. Může za to reakce kvasinek nebo spíš jejich boj o přežití, které stojí za skvělým výsledkem slánkového pečiva. Fenomén slánku a pečení s...
Od honosných a okouzlujících svateb až po exotické vánoční oslavy – slavné osobnosti umí oslnit a okouzlit a jejich hostiny se často stávají nezapomenutelnými. Pojďte se podívat na 3 zajímavé hostiny, které se staly legendárními.
...
Pustili jste se do pečení a najednou zjišťujete, že vám chybí vajíčka, mouka, cukr či prášek do pečiva? Žádné strachy, nemusíte utíkat do obchodu. Připravili jsme pro vás přehled surovin, které se při pečení nejčastěji používají a které...
Věnečky a větrníky jsou známé české klasiky. Sláva profiterolek, eclairs, paris brest nebo croquembouche však sahá po celém světě. Všechny spojuje odpalované těsto neboli pâte à choux. Z odpalovaného těsta však můžete připravit i...
Oves je bohatý na vlákninu, podporuje zdravé zažívání a svými vlastnostmi šlape na paty luxusním surovinám. Ať už ve formě kaše, vloček, mouky, nebo dokonce nápojů – oves dokáže proměnit i obyčejný pokrm na zdravější a chutnější zážitek.
...
Když se řekne dětská oslava, mnohým rodičům se roztřesou ruce a dostanou tik do oka. Pozvat si hejno malých dětí, kteří se prohánějí prostorem s vervou barbarské hordy, vyžaduje pevné nervy. Jak to udělat a jaký zařídit program, aby si...
Vypadají fantasticky, jejich chuť je dovedená k dokonalosti a vůni nikdo neodolá. Řeč je o světových francouzských dezertech. Ačkoli se na první pohled zdá, že je jejich příprava určená pouze mistrům cukrářům, opak je pravdou. Většina...
Marinády z oblíbeného chmelového nápoje využijete v kuchyni během celého roku, nejen v sezóně grilovaček. Za jejich oblíbenost může pikantní nahořklá chuť. Oblíbenost piva v kulinářském světě staví hlavně na široké...
Kandované ovoce je sice typické pro období Vánoc, tahle dobrota si však zaslouží svou pozornost i v jiných ročních obdobích. Jak vlastně probíhá proces proslazování, co všechno lze kandovat a jak využít kandované ovoce v kuchyni?
...
Jak péct jen se špetkou droždí a co dělat, aby byla kůrka pokaždé křupavá? Pojďme se podívat, jak se peče z kvásku. Jak ho založit, uchovávat i krmit. Přidáme i recepty na chleba a slané i sladké kváskové pečivo.
...
Pojďme se zaměřit na situace, kdy chceme upéct čerstvé pečivo, ale nemáme droždí! Jak na chléb bez kynutí a jaké jsou další možnosti, když pečeme bez droždí?
...
Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Batáty neboli sladké brambory pocházejí z tropických oblastí Ameriky. Jedná se o sladkou kořenovou zeleninu různých barev a velikostí, která je rozšířená po celém světě. V USA batáty označují jako ,,yams”, ačkoli technicky jde o dvě odličné...