Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušejte špagety carbonara podle Pavla Berkyho: Jsou dokonale krémové, ostré po česneku, říká

Pavel Berky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Potřebujete novou inspiraci na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte špagety se zeleným chřestem à la carbonara podle Pavla Berkyho, který se inspiroval naším receptem z květnového vydání Apetitu 2024. 

Pavel Berky každý měsíc připravuje jeden recept z Apetitu a natáčí o tom video. Tentokrát si vybral špagety se zeleným chřestem à la carbonara. Sezóna chřestu pomalu končí, a tak je potřeba využít každý stonek.

‚Tuto vegetariánskou verzi z Apetitu jsem si úplně zamiloval. Jsou jednoduché, rychlé a hlavně skvělé. Špagety jsou dokonale krémové, ostré po česneku a ten chřest jim dodává příjemnou křupavost a svěžest,‘ říká Pavel Berky.

Skryt pre seznam

Kdy je chřest nejlepší?

Jednoznačně do pár hodin po sklizni. Máte-li možnost koupit chřest přímo od pěstitelů, neváhejte a i v obchodě volte domácí produkci. Čerstvě sklizený chřest je křehký, šťavnatý a sladký, na začátku sezony může obsahovat až čtyři procenta cukru, později jeho obsah klesá. Čím déle je skladovaný, tím je vláknitější a dřevnatější, zejména pokud je na světle a v teple. 

Chřest, který už není svěží, vzpruží, když jej před přípravou naložíte na dvě hodiny do ledové oslazené vody. Na 100 ml použije 5–10g krupicového cukru.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín