Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzkoušejte špagety carbonara podle Pavla Berkyho: Jsou dokonale krémové, ostré po česneku, říká

24. 6. 2024
Pavel Berky
Apetit

Potřebujete novou inspiraci na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte špagety se zeleným chřestem à la carbonara podle Pavla Berkyho, který se inspiroval naším receptem z květnového vydání Apetitu 2024. 

Pavel Berky každý měsíc připravuje jeden recept z Apetitu a natáčí o tom video. Tentokrát si vybral špagety se zeleným chřestem à la carbonara. Sezóna chřestu pomalu končí, a tak je potřeba využít každý stonek.

Špagety Carbonara

Špagety se zeleným chřestem à la carbonara

< 30 min
1.8(56x)
Přečíst recept

‚Tuto vegetariánskou verzi z Apetitu jsem si úplně zamiloval. Jsou jednoduché, rychlé a hlavně skvělé. Špagety jsou dokonale krémové, ostré po česneku a ten chřest jim dodává příjemnou křupavost a svěžest,‘ říká Pavel Berky.

Kdy je chřest nejlepší?

Jednoznačně do pár hodin po sklizni. Máte-li možnost koupit chřest přímo od pěstitelů, neváhejte a i v obchodě volte domácí produkci. Čerstvě sklizený chřest je křehký, šťavnatý a sladký, na začátku sezony může obsahovat až čtyři procenta cukru, později jeho obsah klesá. Čím déle je skladovaný, tím je vláknitější a dřevnatější, zejména pokud je na světle a v teple. 

Chřest, který už není svěží, vzpruží, když jej před přípravou naložíte na dvě hodiny do ledové oslazené vody. Na 100 ml použije 5–10g krupicového cukru.

Sdílet článek

Pavel Berky Šéfkuchaři a šéfkuchařky Chřest

Související články