Nová registrace Zapomenuté heslo

14. ročník Apetit pikniku měl všechno: žhavé novinky i mrazivé osvěžení z vesmíru. A možná přišel i bratr králíka Azurita!

16. 6. 2025
Apetit oslavil na pikniku 21. narozeniny
Apetit
Honza Punčochář prozradil jméno nové restaurace: Šnycl Apetit slavil 21. narozeniny Chobotnice od Honzy Punčocháře Dalších
23 fotek

14. ročník Apetit pikniku je za námi a my stále zpracováváme zážitky a tu skvělou atmosféru. Děkujeme vám, kteří jste za námi do Grébovky přišli a podíleli se na ní. A dovolte nám ještě malé ohlédnutí pro ty z vás, komu to letos nevyšlo. Třeba vás to přesvědčí, abyste si do diářů zapsali termín dalšího pikniku: 22. listopadu!

Moc nesnídat, najít piknikovou deku a opalovací krém a může se jít. Kam? No přece na Apetit piknik! Aneb když je pracovní akce vlastně krásně strávenou sobotou. A tento ročník měl skutečně všechno: perfektní počasí, skvělé jídlo i pití, neskutečně milé a ochotné prodejce, vtipné hvězdné hosty a pohotovou moderátorku, křest dvou kuchařek i výrobu zmrzliny, u které asistoval králík a nakonec vše zachránila návštěva z vesmíru.

Řeknu vám, to byla zase jízda! Asi už tušíte, že pokud jste do Grébovky nedorazili, prohloupili jste. Ale máme pro vás dvě zprávy a obě dobré: zimní Apetit piknik už má datum (22. listopadu) a o to hlavní ze soboty se s vámi podělíme – a včetně fotodokumentace.

Hvězdní hosté a jejich novinky

Na hlavní stagi se střídal jeden hvězdný host za druhým a naše nejmilejší moderátorka Kristina Kloubková je během jejich cooking show zpovídala. Co jsme se dozvěděli?

  • Honza Punčochář si kupuje Apetit (Je nám ctí!), o své recepty se rád dělí a na podzim otvírá novou restauraci Šnycl. Receptů na řízek je podle něj 6223 a pro něj je to splněný sen, protože řízky miluje. Co radí při jejich přípravě? Neobalovat předem. Podávat bude pravý vídeňský, kuřecí marinovaný v podmáslí i šťavnatý celerový. Ale vedle toho i kuře na paprice nebo vídeňskou roštěnou. Na pikniku podával mimo jiné grilovanou chobotnici s melounem zalité gazpachem a to bylo ono pověstné „nebe v hubě“.
  • Miluše Makó byla milá a usměvavá jako vždy a jako vždy apelovala na maximální udržitelnost a snahu spotřebovat vše v rámci zero waste. „Jahoda je jedlá celá, ředkvičky taky. Přistupujte k surovinám tak, jako byste je platili,“ řekla a vzpomínala na africké okurky, které pěstoval její dědeček a které měřily 2,5 metru, nebo na salát ve školní jídelně, ve které byl jen jeden! druh rajčete. všechny pozvala do své restaurace Green table a my se nemůžeme na návštěvu dočkat. 
  • Cukrářka Helena Fléglová během přípravy lahodného yuzu cheesecaku mluvila mimo jiné o tom, jak její práce vlastně stále koníčkem a jak testovala dubajskou čokoládu, pro kterou si přímo do Dubaje zaletěla. A upozornila, že cena není vždy ukazatelem kvality a často ani složení ne. „13 z 15 bylo nepoživatelných.“ Tak začala vyrábět vlastní dubajskou čokoládu a my můžeme jen potvrdit: je nejlepší!
  • Ivana Jandlová přivezla absolutně dokonalý makronkový dort na oslavu 21. narozenin Apetitu a vyprávěla, jak peče po nocích a že trpělivost má i díky tomu, že je máma malých dětí. Pokud byste měli zájem o makronky od Ivči, mrkněte na její Instagram (@makronky_od_ivci). 
  • Veronika Besky Beskydiarová připravovala cukrářský karamel a do toho vesele povídala o svých plánech na nový projekt na HeroHero (sledujte ji na Instagramu, brzy prozradí jistě víc) i o tom, jak ji její partner, herec Adam Vacula, který je vegetarián, otvírá obzory: nedávno dělala třeba svíčkovou bez masa.
  • Roman Staša byl veselý a energický jako vždy a pochvaloval si, jak jej účast v MasterChefovi nejen dostala do širokého povědomí, ale naučila ho v kuchyni rychle reagovat. A v publiku bylo hned několik lidí, u kterých již v rámci svého projektu Bez adresy vařil. Už brzy s ním u nás na ApetitOnline najdete videorozhovor, ve kterém mimojiné prozradí, jestli byl větší adrenalin hokejový zápas nebo MasterChef.
  • Radek David vzpomínal, jak začínal tím, že myl nádobí v Hiltonu, vysvětloval, že recept zkusí klidně desetkrát, než je perfektní, a řekl, že rád jede jako osobní kuchař s lidmi i na dovolenou
  • A cooking show v podání redakce? Podle ohlasů na Instagramu šlo o zlatý hřeb celého programu! Redaktorky Darinka Sieglová a Katka Kočičková se rozhodly přímo na stagi uvařit zmrzlinu. Nejdříve v malé pračce pomocí ledu a soli, následně pomocí tekutého dusíku, který přinesl králík zachránce, bratr Azurita. Nakonec vše dobře dopadlo: děti ochutnaly a z vesmíru přiletěla posádka Lunar se svými nanuky

Nové kuchařky byly pokřtěny

Na pikniku byly pokřtěny hned dvě kuchařky: Líná pekařka a Abeceda zeleniny. My jim přejeme hodně nadšených čtenářů. O čem mluvily jejich kmotry, CEO BurdaMedia Extra Petra Fonda a zakladatelka Apetitu Hanka Michopulu

  • „Apetit je silné dítě, o které se všichni moc hezky postarali,“ řekla Hanka, což nás dojalo, a dodala, že až zelenina podle ní dodá jídlu jiskru.
  • Petra zase svěřila, že každý víkend vaří pro svou početnou rodinu, a protože vždy chystá i krabičky na pracovní dny, je to dvojnásobný počet porcí. 

Co jsme ochutnali?

Kromě dobrot, které hvězdní šéfkuchaři rozdávali v rámci cooking show (o chřestu Radka Davida, který hojně dochutil Lanýžem od Markéty se nám i zdálo, ještě jednou díky, Markéto!) jsme ochutnali skvělá jídla u prodejců a kulinářů. Zde jen skromný výčet, protože při zpětné rekapitulaci jsme měli pocit, že jsme jen málokdy nejedli.

  • Gule měli perfektní limonádu.
  • Zach's pesto & chilli dali ochutnat skvělý lyofilizovaný kozí sýr a ten nešlo nekoupit. A ty jeho lyofilizované houby a mandarinková chilli omáčka!
  • Závitky s krevetami a kachním masem u Tygří krevety, chobotnice a nejen to... byly skvělý oběd.
  • A zákusek u Heleny Fléglové dokonalá sladká tečka.

Sdílet článek

Apetit piknik Šéfredaktorka Apetitu Redakce Apetit
reklama
    • Facederma - Tělový olej s hedvábím na krk a dekolt
    • KOUPIT
    • Facederma - HAIRPLUS – sérum na růst řas a obočí
    • KOUPIT
    • Facederma - Liftingový krém pro vyhlazení vrásek a zpevnění
    • KOUPIT
    • Facederma - Sérum s vitamínem A
    • KOUPIT

Související články