Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké kyselé okurky: Světový fenomén z českých okurek zvládnete vykouzlit i doma!

americké okurky
ZDROJ: Foto von RDNE Stock project von Pexels: https://www.pexels.com/de-de/foto/tisch-essensfotografie-gurke-holzschussel-8522681/
sdílet:

Milujete nakládané okurky, ale klasické nakládačky už vás neohromí? Zkuste je naložit po americku! Jsou hotové raz dva a garantujeme vám, že už okurky nebudete chtít jinak.

Americké nakládačky připomínají naložený okurkový salát. Okurky nakrájené na tenké plátky lépe pojmou chutě ostatních surovin, rychle změknou, jsou lehce pálivé a každému vašemu jídlu dodají nový rozměr.

    Jak se zavařují americké okurky? Celý postup zabere jen půl hodiny!

    Na přípravu amerických rychlonakládaček budete potřebovat 2,5 kg okurek, 3 lžíce soli, 6 cibulí, 1 lžíci nasekaného kopru, 600 ml octa, 400 g cukru, 1 lžičku mletého pepře, 1 lžičku chilli a 1 lžičku kari.

    Okurky pečlivě omyjte a spolu s cibulí je nakrájejte na tenké plátky, ideálně na 1 až 2 milimetry silné. Skvělým pomocníkem vám může být struhadlo na plátky. Cibuli s okurkami zasypte solí a nechte aspoň dvě hodiny vypotit.

    Poté rukama vymačkejte z okurek i cibule co nejvíce šťávy a okurky s cibulí napěchujte do čistých sklenic.

    Z ostatních surovin připravte nálev, nechte jej krátce projít varem a zalijte jím připravené okurky s cibulí. Dobře zavíčkujte a nechte aspoň týden odležet.

    Takto připravené okurky vydrží ve špajzu asi tři měsíce. Pokud chcete jejich trvanlivost prodloužit, zavařte je při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut. Čerstvý nálev je poněkud pálivý, po týdnu či dvou se ale trochu zjemní a stane se příjemně pikantním.

    K čemu podávat americké okurky? Skvělé jsou k masům, chutnají i samotné

    Americké okurky se hodí snad ke všemu, typicky do hot dogů a burgerů, které jsou nepsaným symbolem americké kuchyně. Podávat je ale můžeme všude tam, kde jsme zvyklí na klasické nakládačky. Obzvlášť skvělé jsou s různými druhy masa, od steaků po českou sekanou.

    • Nakládané okurky v burgerech sice budí diskuze podobně jako ananas na pizze, zastánci jsou ale přesvědčeni, že burger bez okurek je jako zima bez sněhu.

    Tyto americké okurky si nejvíc vychutnáte třeba v klasickém burgeru z mletého hovězího nebo v burgeru s hovězím steakem.

    • Při skládání hamburgerů se ale nemusíte držet žádných striktních pravidel. Připravte si základní pravý americký hamburger a dejte do něj všechno, co máte rádi.

    Amerika, to jsou také sendviče nebo hot dogy. Reuben sendvič je slavná klasika, která by bez amerických okurek rozhodně neobstála. Podobně i klasický hot dog chutná s okurkami lépe než bez nich. Chybu neuděláte, ani když americké okurky přidáte do hot dogu s karamelizovanou cibulkou.

    Také milujete grilování? Bez masa si ho neumíme představit, k masu ale pasuje i zelenina: čerstvá, grilovaná nebo nakládaná.

    • Americké okurky tedy patří rozhodně i k BBQ sešlostem, hoďte na gril třeba vepřové ramínko nebo jehněčí kotletky a nezapomeňte je podávat s kopečkem vlastních amerických okurek.

    I když tyhle nakládačky nesou přívlastek americké, do české kuchyně zapadly, jako by do ní odjakživa patřily. Zkuste je všude tam, kde podáváme klasické nakládačky, třeba k lahůdkové sekané podávané s bramborami, francouzským bramborám nebo zapečeným těstovinám.

    Zdroje: viadelicia, PrimaInspirace

    Skryt pre seznam

    Související články

    Autor: petra.klimova

    Apetit magazín