Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový salát Chili Ta Thuy: Zvlášť pro sebe si přidám i jalapeño papričky, bude tam i květák

Chili Ta Thuy
ZDROJ: Se souhlasem Chili Ta Thuy
sdílet:

Bramborový salát nesmí na štědrovečerním stole chybět. Každý ho ale připravuje trochu jinak. Většina amatérských kuchařů při postupu a volbě ingrediencí příliš neriskuje, ale co kulinářské osobnosti? Sází také na jistotu, nebo každé Vánoce experimentují? Na to jsme se zeptali Chili Ta Thuy.

Já miluji bramborový salát, takže ho udělám i letos. Připravím ale trochu moderní odlehčenou verzi. Bude obsahovat ingredience, které najdeme v tom tradičním, například brambory, vajíčka, okurka, mrkev, ale přidám tam karamelizovaný květák na másle a místo syrové cibule nakládanou červenou cibuli, která je jemnější, a navíc salátu dodá krásný barevný kontrast.'

,Navrch přijdou opečené vlašské ořechy, které přidají salátu nějakou křupavou strukturu. Dresing udělám z majonézy se zakysanou smetanou, hořčicí, bylinkami a špetkou medu. A zvlášť pro sebe si přidám i jalapeño papričky a chilli, protože svůj salát mám ráda lehce pikantní.‘

Jak slaví Vánoce Chili? 

Naše rodina slaví české Vánoce. Já Vánoce úplně zbožňuju! Jsem takové to dítě, které všude pobíhá, brácha, který je o osm let mladší to rozhodně neprožívá tak, jako já,‘ řekla Chili.

Nás ale zajímalo především to, jestli peče. ‚Ve Vietnamu se obecně moc nepeče, tam není ta kultura toho pečení, lidi tam nemají ani troubu. Já ale peču vánoční cukroví, vánočky, prostě všechno, co k Vánocům patří. Jsme v tom prostě tradiční, jen nemáme kapra, protože naši jsou vegetariáni, takže celé menu je bez masa.‘

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín