Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake Pops
ZDROJ: Tai's Captures/Unsplash
sdílet:

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.

Dortová lízátka neboli cake pops jsou kombinací jednoporcového dezertu a oblíbených dětských cukrovinek. A stejně jako klasická lízátka se dají ozdobit hravými barvami a dekorovat různými posypy.

Co budete na přípravu cake pops potřebovat?

Ačkoli se příprava cake pops může na první pohled zdát složitá, není tomu tak. Stačí si jen dobře naplánovat jednotlivé kroky, mít při ruce základní výbavu pro výrobu dortových lízátek a můžete začít. 

Vybavení, které se vám bude hodit na výrobu dortových lízátek:

  • Tyčinky na lízátka, které seženete v cukrářských potřebách a někdy bývají i v nabídce supermarketů.
  • Formička na výrobu kuliček, která vám usnadní tvoření stejně velkých tvarů. Kuličky však snadno vytvoříte i rukama, takže bez formičky se obejdete.
  • Podstavec, na kterém budete lízátka servírovat. Můžete použít polystyren, krabici s dírkami, aranžovací hmotu nebo sklenici s cukrem.

Zbyl vám korpus nebo bábovka? 

Dortová lízátka jsou ideální možností, jak zpracovat přebytky z moučníků. Rozdrobený korpus smíchejte s čokoládovou ganache, aby vznikla vláčná homogenní hmota. Pak z ní tvořte kuličky o průměru cca 3 cm (nebo dle formičky). 

  • Co vše můžete k výrobě cake pops využít, aniž byste korpus dortových lízátek extra pekli? Okraje a odkrojky dortů, buchet, koláčů a jiných moučníků bez krému. Stejně tak nedojené přebytky se mohou hodit. Nevydařené sladké pečivo, které „sedlo“, nevykynulo, ztvrdlo apod.

Pokud ale žádné takové přebytky nemáte, můžete si korpus pro výrobu cake pops snadno upéct. Připravené kuličky nechte vychladit v lednici a následně do nich zapíchejte tyčky. Jejich konec namočte v rozpuštěné čokoládě, aby v kuličkách dobře držely.

Nešetřete svou fantazii a vyhrajte si se zdobením

Připravené lízátkové korpusy už jen čekají na to správné zdobení. S tím si můžete vyhrát dle své fantazie, nebo se inspirovat našimi recepty. 

  • Korpusy opatrně namočte do rozpuštěné čokolády, zapíchněte do krabice či polystyrenu a nechte mírně zchladnout.
  • Následně zdobte cukrářských sypáním, které v podobách seženete v cukrářských potřebách i v supermarketech. Zvolit můžete barevné cukrové tvary, čokoládové hobliny, perlový cukr apod.
  • Na zdobení můžete využít také barevnou polevu, kterou lžící lízátka pocákejte.

Tyčinky lízátek můžete ještě ovázat mašlí a ta sladká party může začít!

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...