
Červen je mrtev, ať žije červenec! První prázdninové číslo plné skvělých receptů a nádherných fotografií je právě na stáncích a my tu pro vás máme malou ochutnávku toho, na co se můžete těšit. Protože letní vydání vždycky voní prázdninami u vody, deštivými odpoledni i exotickými dálkami.
Těšit se můžete na recepty z naší nové kuchařky Abeceda zeleniny: pečené zelí s fazolemi, lilek po asijsku, smažené cuketové květy nebo indický palak paneer.
Grilování a středomořská kuchyně
Na grilu si upečeme šťavnatá žebra, steaky, kuřecí špízy, pizzu Caprese i sladkou tečku v podobě grilovaných broskví, protože inspirace pro rozpálené grily není pro Čechy prostě nikdy dost. (A kdybyste náhodou chtěli ještě něco návdavkem, tak mrkněte to naší nové sekce Akademie grilování, v níž najdete spoustu skvělých rad hezky na jednom místě).
Středomořská kuchyně nás okouzlila svou jednoduchostí a chutěmi – podáváme rybí polévku, plněná rajčata, pasticio se salátem, kuře s chorizem a olivami a pomerančový koláč. A pokud se chystáte na dovolenou karavanem, máme pro vás celodenní inspiraci od ovesné kaše k snídani přes cestovatelský dhal až po čerstvě ulovenou rybu k večeři.
Sladkou kapitolou je domácí zmrzlina. Letos jsou trendy nové příchutě i zdravější varianty – vyzkoušejte matcha zmrzlinu, proteinovou s mangem, veganské nanuky nebo poctivou verzi dortu Černý les ve zmrzlinové podobě.

Rozhovor s Lukášem Hejlíkem o tom, jak poznat dobrou restauraci
V rozhovoru měsíce jsme vyzpovídali Lukáše Hejlíka, autora populární Gastromapy. Jak pozná dobrou restauraci? A co hledá kromě skvělého jídla?
Pozveme vás také na méně známá, přitom kouzelná místa na jižní Moravě, a přinášíme ukázku z Židovské kuchařky, která zaujme příběhem i recepty.