Nová registrace Zapomenuté heslo

Co upéct z jahod? Vyzkoušejte muffiny, bublaninu i eclairky s mátovou šlehačkou

15. 6. 2025
Jahodová bublanina de luxe
Apetit
Medovo-jahodové muffiny Jahodový cobbler Koblihy s jahodami Další
1 fotka

Sezona jahod je tady – jen, co je přinesete z trhu nebo natrháte na zahradě, je jasné, že se z nich bude péct. Protože s jahodami to jde skoro samo! Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty, které v sobě nesou atmosféru prázdnin, a vůni, která se bude linout až k sousedům.

Jahody k létu patří stejně jako bosé nohy, dny strávené u vody nebo piknik v trávě. Už jejich vůně ve vzduchu slibuje, že prázdniny jsou za rohem. A jakmile se z nich něco upeče, voní to doma jako v té nejlepší cukrárně. S jahodami zkrátka nemůžete šlápnout vedle.

Jahodová bublanina de luxe

Začínáme klasikou. A ne ledajakou. Tohle je bublanina, která je vláčná, jemná a nadýchaná jako obláček. S čepicí šlehačky a čerstvými jahodami z ní klidně uděláte slavnostní dort. Dokonalá prázdninová nálada – na plechu i na talíři.

Jahodová bublanina de luxe

Jahodová bublanina de luxe

< 60 min
4.4(46x)
Přečíst recept

 

Medovo-jahodové muffiny

Na snídani, na výlet i na svačinu. Med dodá těstu příjemnou nevšední chuť, která si skvěle rozumí s čerstvými jahodami. Muffiny jsou vláčné, ale drží tvar, takže si je v klidu můžete zabalit i s sebou na výšlap. Je to ideální recept, když vám zbyde jen pár jahod, které už nejsou v nejlepší formě.

Medovo-jahodové muffiny

Medovo-jahodové muffiny

< 30 min
3.4(53x)
Přečíst recept

 

Jahodový cobbler

Trochu bublanina, trochu crumble. Cobbler se u nás zabydlel a není divu. Pod bochánky z křupavého těsta se ukrývá horká, voňavá jahodová náplň, která krásně teče po lžičce. Stačí přidat kopeček vanilkové zmrzliny nebo lžíci zakysané smetany – a z úplně jednoduchého dezertu je najednou hvězda každé cukrárny.

Jahodový cobbler

Jahodový cobbler

> 60 min
4.1(22x)
Přečíst recept

 

Koblihy s jahodami

Nedají se připravit za pět minut. Ale výsledek? Ten musíte ochutnat! Hebké těsto, šlehaný tvaroh a jahody. Tyhle koblihy budou hitem každého pohoštění. Recept si založte, už teď je jasné, že je budete smažit každé léto.

Koblihy s jahodami

Koblihy s jahodami

< 45 min
5(4x)
Přečíst recept

 

Eclairky s jahodami a mátovou šlehačkou

Francouzská klasika v letní verzi. Eclairky s čerstvými jahodami a šlehačkou s nasekanou mátou vypadají slavnostně, ale zvládnete je upéct i doma. Odpalované těsto vyběhne, náplň je lehká a svěží. Ideální na oslavu, ke kávě nebo jen tak – když si chcete dopřát i doma trochu luxusu.

Eclairky s jahodami a mátovou šlehačkou

Eclairky s jahodami a mátovou šlehačkou

< 60 min
4.2(46x)
Přečíst recept

 

Palačinka z trouby s jahodami

Žádné obracení, žádné stání u plotny. Těsto vlijete do rozpálené pánve a dáte do trouby. Jakmile palačinka vyskočí, stačí přidat pár jahod, lžíci zakysané smetany a máte snídani nebo dezert, který nejenže vypadá skvěle, ale i výborně chutná. A když přijdou nečekaní hosté? Je hotová dřív, než stihnete prostřít!

Palačinka z trouby

Palačinka z trouby

< 45 min
5(4x)
Přečíst recept

 

Tip na závěr: co s přebytkem jahod?

Pokud máte jahod opravdu hodně (a to není nikdy problém), zkuste si část zamrazit na smoothie, část rozvařit na džem nebo je zavařte, jahodový kompot bude v zimě příjemnou vzpomínkou na léto.

Zdroj: Apetit

Doporučujeme recept s videem

Nepečený jahodový cheesecake

Sdílet článek

Jahody Sladké pečení Sezónní ovoce

Související články