Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dokonalý valentýnský dezert? Mini Pavlova ve tvaru srdce se šlehačkou a ovocem podle Romany Böhmové

Mini Pavlova ve tvaru srdce se šlehačkou a ovocem
ZDROJ: Se svolením Romany Böhmové (Naskokvkuchyni.cz)
sdílet:

O to, kde má populární dezert Pavlova svůj původ, se přou Austrálie a Nový Zéland. Vznikl každopádně na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlovové, a příští rok bude slavit 100 let. A my se domníváme, že jde o dokonalý valentýnský dezert, zvlášť když jej připravíte v mini verzi podle foodblogerky Romany Böhmové.

Dort Pavlova je ideální pro slavnostní příležitosti, skvěle se vyjímá například na svatebních sladkých barech, protože vypadá naprosto luxusně (a stejně tak i chutná). Ale vzhledem k tomu, že jej hravě zvládne připravit i začátečník bez větších zkušeností, můžete jej bez obav udělat doma, na víkend ke kávě nebo jako sladkou tečku valentýnské večeře.

Suroviny pro přípravu navíc pravděpodobně najdete ve své spíži a lednici. Základem jsou bílkové korpusy a zdobení je pak na každém: dokonalé propojení korpusu, který se doslova rozplývá na jazyku, nadýchané šlehačky a svěžího ovoce udělá velkou parádu.

„Překvapte svého drahého na Valentýna tímto dokonalým dezertem, při kterém roztaje jeho srdce a chuťové buňky budou zpívat blahem. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citronovým krémem nebo ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii,“ doporučuje foodblogerka Romana z blogu Na skok v kuchyni. Vyzkoušejte mini Pavlovy podle jejího receptu a staňte se hvězdou letošní valentýnské romantiky.

Mini Pavlova ve tvaru srdce se šlehačkou a ovocem

Ingredience na korpus: 4 bílky, 210 g moučkového cukru, 15 g kukuřičného škrobu, 2 lžičky bílého vinného octa, kapka vanilkového extraktu, špetka soli

Na dokončení: smetana ke šlehání, čerstvé ovoce, nasekané pistácie, lyofilizované maliny

Postup: 

  • Na pečicí papír si nakreslete srdíčka (mezi srdíčky nechte větší rozestupy).
  • Předehřejte si troubu na 150 °C.
  • Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
  • Na nakreslená srdíčka naneste pomocí lžíce nebo zdobicího sáčku rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
  • V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 °C. Během pečení neotvírejte troubu.
  • Sníh v troubě sušte 50–60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
  • Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte korpusy uvnitř vychladnout.
  • Mezitím si ušlehejte šlehačku.
  • Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.

Zdroje: Autorský rozhovor, Cs.wikipedia.org, Naskokvkuchyni.cz

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín