0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Foťte jako profíci!

AD
Samsung
ZDROJ: Samsung
sdílet:

Krásné fotky vládnou sociálním sítím. Aby ne – když jídlo vzbuzuje chuť, sbírá „likes“ úplně samo. Se skládacím telefonem Samsung Galaxy Z Flip4 a radami fotografky a foodbloggerky Terezy z Inspired Kitchen budete fotit jako opravdoví profesionálové!

„Na začátku je důležité udělat si o fotce předem představu,” radí Tereza z Inspired Kitchen. „Pomáhá to držet směr a taky to, že práce jde rychle od ruky, což je u jídla velmi důležité. Nechcete, aby povadlo nebo aby bylo vidět, že už před objektivem nějakou chvíli stojí,“ dodává.

Základem je promyšlený plán a dobré světlo

Začněte tím, že si připravíte scénu – tedy místo, kde budete fotit. Pokud nemáte speciální světla na focení, snažte se připravit si scénu na denním světle. Takové je nejpřirozenější, všechny ostatní vám budou jídlo zabarvovat, o to více právě vás může čekat při konečném upravování fotek. Najděte tedy místo u okna a pokud to jen lze, focení si naplánujte na denní dobu, kdy je světlo nejlepší.

Vybírejte na fotku vhodné nádobí

Začněte podkladem. „Nejlépe mi fungují surové materiály - dřevo (neopracované), beton, kámen, mramor, nebo textil (ubrus), plechy...“ říká bloggerka Tereza. „Podklady by neměly být moc výrazné, jednak z hlediska barev, ale i struktury, aby nepřekřičely jídlo – to by mělo hrát prim“ dodává. Využít můžete desku, kterou objevíte na chatě, v kůlně či ve sklepě. Dekorstylisté mají většinou sbírku plechů, dřevěných desek, starých dveří i nejrůznějších dlaždic. Z těch si pak seskládávají scénu.

„Důležitý je i výběr nádobí, na kterém jídlo budete servírovat,“ pokračuje Tereza. „Nádobí by se nemělo lesknout, házet odlesky, nebo být moc barevné a vzorované,“ dodává s tím,, že výběr nádobí ovlivňuje typ jídla i příležitost, ke které se podává.

Samsung
ZDROJ: Samsung

Finty foodstilistů

„Foodstyling je proces, který začíná už výběrem surovin, pokračuje správným technologickým postupem a vařením, nandáním na talíř, zdobení je už jen třešnička na dortu. Spousta lidí vnímá jenom tu závěrečnou fázi“ tvrdí foodbloggerka Tereza. Základem jsou čerstvé a kvalitní suroviny. „Jakmile už dekorujete jídlo, musíte pracovat rychle, jídlo se musí fotit hned – saláty vadnou, pomazánky a chléb okorá, vše čerstvé a nakrájené také, zapečená jídla vadnou...“ vyjmenovává Tereza.

Pravidlo, které znáte i z nejrůznějších pořadů o vaření (a platí i v profesionálních kuchyních) zní: na zdobení používejte jen takové suroviny, které jsou v jídle a které se dají sníst! „Jídla by na talíři nemělo být moc, méně je vždycky více,“ dodává Tereza.

Samsung
ZDROJ: Samsung

Samsung Galaxy Z Flip4 namísto stativu

Ve chvíli, kdy máte vše hotové, přichází ke slovu telefon Samsung Galaxy Z Flip4. Kompaktní telefon, se kterým můžete fotit z nejrůznějších úhlů, aniž byste si museli brát stoličku (nebo fotit naslepo), museli se různě kroutit nebo se pokoušet vykloubit si ruku či vykroutit krk. Díky FlexCam můžete využít flexibilních úhlů vašeho telefonu a pořizovat fotografie z fascinujících perspektiv a s ultra realistickými detaily. Díky dělené obrazovce a možnosti si obraz měnit z jedné části na druhou, tak prakticky nepotřebujete stativ. Telefon stačí jen pohodlně někde položit, na poličku nebo roli papírové kuchyňské utěrky, pokud chcete fotit svrchu, na stůl pokud chcete jinou perspektivu nebo jen stačí, že díky dělenému displeji vidíte, co fotíte. A často si tím o to méně stíníte. I to neuvěřitelně usnadní celý proces focení.

Měření
Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč