Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hvězda slovenské kuchyně Martin Korbelič: Nepotřebuji si honit ego, chci vařit jídla, která lidé znají z domova

Martin Korbelič
ZDROJ: Se souhlasem Martina Korbeliče
sdílet:

Vedl luxusní restaurace i obrovskou gastro skupinu, ale nejvíce známý je z televizních pořadů MasterChef a Moja mama varí lepšie ako tvoja. Nyní otevírá další restauraci.

Výčet zkušeností tohoto slovenského šéfkuchaře je neuvěřitelně dlouhý a zdá se, že kam přijde, tam se mu daří. Má za sebou stáže v michelinských restauracích, vedl luxusní slovenské restaurace i obrovskou gastro skupinu o třiceti restauracích a nedávno otevřel v Bratislavě vlastní podnik – Menju.

Vaříme takovou rakousko-uhersko-babičkovsko-domáckou kuchyni, kterou všichni známe od našich maminek. Jsou to tradiční slovenská jídla: prívarky, guláše, smažený řízek... vždy se to však snažíme nějak vylepšit. Vaříme to, na co máme zrovna chuť a náladu. A zároveň se snažíme být zero-waste, v mrazácích nemáme nic a v lednicích minimum,“ prozrazuje šéfkuchař, ze kterého jde neuvěřitelný klid.

Já i můj kamarád a spolumajitel Tomáš Sika za sebou máme spoustu let v kuchyni i na place. Už si nepotřebujeme honit ego, ohromovat ostatní nebo sbírat ocenění. Chceme pro lidi vařit jídla, která znají z domova, ale s přidanou hodnotou skrytou ve skvělých surovinách, dobře odvedené práci a pěkném servírování,“ dodává šéfkuchař s tím, že na podzim plánují otevřít ještě jedno Menju, tentokrát ovšem v středomořském stylu.

V kapse má prestižní ocenění

Martin Korbelič po právu patří mezi slovenské kuchařské hvězdy, a to nejen po profesní stránce. V roce 2010 vyhrál národní kolo prestižní kuchařské soutěže Bocuse d’Or, o tři roky později získal ocenění kuchař roku. Restaurace Le Monde Restaurant & Bar, ve které působil, obdržela cenu za nejlepší restauraci. Nejvíce slávy mu ale přineslo působení jako porotce v slovenské soutěži pro amatérské kuchaře MasterChef a hlavně účinkování v pořadu Moja mama varí lepšie ako tvoja, kde si diváky získal svými trefnými názory.

„Ten pořad byl fenomén, který vlastně nikdo nečekal. Natočili jsme necelou stovku zkušebních dílů, a nakonec jich odvysílali skoro tisíc,“ prozradil hvězdný šéfkuchař, kterého si klidně můžete pozvat k sobě domů, třeba aby vám ukázal a prozradil některý ze svých triků.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč