Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak jsme si užili Dny Marianne? Pilaf z Líné kuchařky zmizel z hrnce během chvilky, Pavel Berky uvařil jídlo jako z michelinské restaurace

Dny Marianne
ZDROJ: redakce Apetitu na Dnech Marianne
sdílet:

Dny Marianne, které probíhaly od pátku 15. 9. do neděle 17. 9. 2023, jsme si my všechny v redakci opravdu užily. V sobotu 16. 9. jsem se sešly v Metropoli Zličín, abychom návštěvníkům obchodního centra zpříjemnily nakupování ochutnávkou jídla. Trochu jsme se obávaly, abychom v polních podmínkách vaření zvládly, ale nakonec vše dopadlo na jedničku! A náš hvězdný host, Pavel Berky, vystřihl během chvilky pokrm hodný té nejluxusnější restaurace.

V první části programu naše redaktorka Darinka uvařila ze své nové Líné kuchařky rýžový pokrm pilaf a s šéfredaktorkou Janou Kopeckou si u vaření do mikrofonu povídaly o tom, proč kuchařka nese právě tento název. 

Během rozhovoru se jídlo z jednoho hrnce uvařilo téměř samo, a tak návštěvníci obchodního centra mohli na vlastní kůži zažít, že i snadná a rychlá jídla, kterých Líná kuchařka obsahuje nespočet, můžou chutnat jako by se vařila hodiny.

Skryt pre seznam

Jídlo ubývalo raketovou rychlostí 

Zájem o pilaf byl velký, s kolegyněmi z redakce jsme vydaly jsme okolo 45 porcí. Namátkou jsme se zeptaly pár lidí, jestli jim jídlo chutná. „Nejvíce mi tam chutnají ty rozinky, dodávají tomu netradiční chuť,“ řekla jedna z návštěvnic obchodního centra, které se podařilo ukořistit poslední porci. Na skvělé chuti rozinek se shodlo nakonec více lidí, a tak Darinka ještě upozornila, že je potřeba použít rozinky sultánky.

Po naší kuchařské show se na podium chystal Pavel Berky, který připravoval tuňákový tatarák s koriandrovou majonézou a krevetovým bisquem. Šéfredaktorka Jana s editorkou webu Karolínou mu při vaření pokládaly otázky týkající se jeho nedávné cesty po Itálii a Mallorce.

Spolu s návštěvníky jsem se například dozvěděli, že se na Mallorce učil sbírat solný květ, který použil i k dochucení pokrmu. Pavel měl na ochutnání o něco méně porcí než Darinka, ale jeho jídlo vypadalo jako z michelinské restaurace. 

Jsme moc rády, že jsme si mohly užít den plný dobrého jídla a samozřejmě, to bychom nebyly my, kdybychom po skončení programu nevyrazily koupit ještě pár věcí, které byly v rámci Dnů Marianne ve výrazné slevě. Největší radost jsme ovšem měly z toho, že jsme se opět měly možnost potkat s našimi věrnými čtenáři. Další příležitost budeme mít 11. 11. 2023 na Zimním Apetit pikniku v Novoměstské radnici! Přijďte se za námi podívat.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...