Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak jsme si užili Dny Marianne? Pilaf z Líné kuchařky zmizel z hrnce během chvilky, Pavel Berky uvařil jídlo jako z michelinské restaurace

Dny Marianne
ZDROJ: redakce Apetitu na Dnech Marianne
sdílet:

Dny Marianne, které probíhaly od pátku 15. 9. do neděle 17. 9. 2023, jsme si my všechny v redakci opravdu užily. V sobotu 16. 9. jsem se sešly v Metropoli Zličín, abychom návštěvníkům obchodního centra zpříjemnily nakupování ochutnávkou jídla. Trochu jsme se obávaly, abychom v polních podmínkách vaření zvládly, ale nakonec vše dopadlo na jedničku! A náš hvězdný host, Pavel Berky, vystřihl během chvilky pokrm hodný té nejluxusnější restaurace.

V první části programu naše redaktorka Darinka uvařila ze své nové Líné kuchařky rýžový pokrm pilaf a s šéfredaktorkou Janou Kopeckou si u vaření do mikrofonu povídaly o tom, proč kuchařka nese právě tento název. 

Během rozhovoru se jídlo z jednoho hrnce uvařilo téměř samo, a tak návštěvníci obchodního centra mohli na vlastní kůži zažít, že i snadná a rychlá jídla, kterých Líná kuchařka obsahuje nespočet, můžou chutnat jako by se vařila hodiny.

Skryt pre seznam

Jídlo ubývalo raketovou rychlostí 

Zájem o pilaf byl velký, s kolegyněmi z redakce jsme vydaly jsme okolo 45 porcí. Namátkou jsme se zeptaly pár lidí, jestli jim jídlo chutná. „Nejvíce mi tam chutnají ty rozinky, dodávají tomu netradiční chuť,“ řekla jedna z návštěvnic obchodního centra, které se podařilo ukořistit poslední porci. Na skvělé chuti rozinek se shodlo nakonec více lidí, a tak Darinka ještě upozornila, že je potřeba použít rozinky sultánky.

Po naší kuchařské show se na podium chystal Pavel Berky, který připravoval tuňákový tatarák s koriandrovou majonézou a krevetovým bisquem. Šéfredaktorka Jana s editorkou webu Karolínou mu při vaření pokládaly otázky týkající se jeho nedávné cesty po Itálii a Mallorce.

Spolu s návštěvníky jsem se například dozvěděli, že se na Mallorce učil sbírat solný květ, který použil i k dochucení pokrmu. Pavel měl na ochutnání o něco méně porcí než Darinka, ale jeho jídlo vypadalo jako z michelinské restaurace. 

Jsme moc rády, že jsme si mohly užít den plný dobrého jídla a samozřejmě, to bychom nebyly my, kdybychom po skončení programu nevyrazily koupit ještě pár věcí, které byly v rámci Dnů Marianne ve výrazné slevě. Největší radost jsme ovšem měly z toho, že jsme se opět měly možnost potkat s našimi věrnými čtenáři. Další příležitost budeme mít 11. 11. 2023 na Zimním Apetit pikniku v Novoměstské radnici! Přijďte se za námi podívat.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč