0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaká jídla patří k vašemu znamení: Citlivé ryby milují Bún bò nam bô, družní blíženci pizzu

Jezte podle toho, v jakém jste se narodili znamení
ZDROJ: Brooke Lark/Unsplash
sdílet:

Říká se, že jsme to, co jíme. Někteří lidé se spíše přiklání k tvrzení, že jíme to, co je pro naše znamení charakteristické. Jestli stále ještě nemáte svůj oblíbený pokrm, inspirujte se tím, co byste jako býci, ryby, panny či například vodnáři měli mít rádi, ať se vám to líbí, nebo ne. Je to přece jídlo vašeho znamení! Výběr berte s nadsázkou a humorem, ale pokud se v charakteristice najdete, klidně i vážně!

Beran (21. března – 20. dubna)

Jak je všeobecně známo, berani jsou velmi tvrdohlaví a sobečtí. Nemyslí na své okolí, spíše jim záleží na tom, jak se daří jim samotným. To také platí i v jídle. Vědí, co je nejlepší, a bohatě si toho také dopřávají. Spokojí se zkrátka jen s tím nejlepším. Milují víno, sýry, a když už jdou do restaurace, klidně si dají to nejdražší z jídelního lístku.

  • Mají rádi pikantní jídla, především asijskou kuchyni. Kung-pao nebo nasi goreng je pro ně největším požitkem. Naopak příliš neholdují omáčkám a tlustému masu. Bůček pro ně rozhodně není.

Býk (21. dubna – 20. května)

Býci se spoléhají především na rozum. Jsou pragmatičtí, realističtí a hlavně nekomplikovaní. I jejich oblíbená jídla jsou proto velmi nekomplikovaná. Obvykle se skládají jen z pár surovin. Potrpí si na čerstvost a lokální suroviny. Když jsou v Itálii, dopřávají si především lehká italská jídla, například salát caprese.

  • Špagetami aglio olio také nepohrdnou. Stejně tak milují zmrzlinu. Co ale býkům nevoní? Diety! Omezovat se v jídle pro ně nepřipadá v úvahu.

Blíženec (21. května – 21. června)

Jsou družní, vnímaví, chápaví a především šarmantní. Pokrmy, které konzumují ze všeho nejraději, pro ně musejí mít vyšší smysl. Potrpí si na dokonale vyvážené chutě. A jakmile jim pokrm zachutná hned po prvním soustě, jsou schopní si daný pokrm dávat stále dokola, dokud se jim nepřejí. Vznešenost v jídle je pro ně prioritou.

  • Vznešené proto musejí být především suroviny, které pokrm tvoří. Takové ústřice nebo kaviár by nejraději měli na jídelníčku každý den. Ale spokojí se i s exotickým ovocem a oříšky. Nemusí smetanové pokrmy a milují pizzu.

Rak (22. června – 22. července)

Raci milují čokoládu, koláče a buchty, především ty domácí. Rovněž se neobejdou bez ovoce a piva. A protože jde o vodní znamení, nepohrdnou ani rybami připravenými na všechny způsoby. Ovšem takový pstruh na másle nebo grilovaný tuňák, to je pro ně skutečná lahůdka. Raci jsou klidní, avšak také silně emoční. Proto v nich musí vyvolávat emoce i pokrmy, které jedí. Polotovary je rozhodně neuspokojíte.

Lev (23. července – 23. srpna)

Přesně vědí, co chtějí. Mají přirozenou autoritu a dokážou rozkazovat a vládnout. Jakmile se jim pod nos dostane pokrm, který jim nevoní, dokážou se pořádně hlasitě ozvat. Nejraději konzumují vydatná a sytá jídla, grilovaná masa, zejména šťavnatý hovězí steak, ovšem v oblibě mají i čerstvou křupavou zeleninu v podobně salátů. Co bytostně nesnáší? Malé porce a vynechání některého z hlavních jídel dne.

Panna (23. srpna – 22. září)

Údajně bývají chladné a odtažité, ale také zásadové a snaživé. Nejlépe je uspokojíte zdravým a vyváženým jídlem plným tuků a bílkovin. Zbožňují domácí kešu máslo, kuřecí maso připravené na asijský způsob, grilovanou zeleninu, ale také fazolové pokrmy.

Váhy (23. září – 23. října)

Váhají v životě i v jídle. Oblíbené jídlo nemají, zato přesně vědí, co nesnáší, a to jsou především příliš ostrá jídla. Naopak si pochutnají na sýrových jednohubkách, čerstvě upečeném chlebu nebo lasagních na všechny způsoby. Taková domácí marmeláda jim také udělá velkou radost.

Štír (24. října – 22. listopadu)

O štírech se říká, že jsou nevypočitatelní, na plnou pusu řeknou všechno, co si myslí, jsou silní a rádi pořád něco řeší. Co se týká gastronomie, jejich preference jsou jasné – směřují především k masovým pokrmům. Hovězí svíčková medium rare je pro ně vyloženě lahůdka, kterou by si nejraději dopřávali každý den. Nepohrdnou ani čokoládovým dortem nebo domácím cheesecakem. Milují ostré chutě.

Střelec (23. listopadu – 21. prosince)

Střelci jsou plní energie, milují společnost, veselí a především lidi s inteligentním humorem. Často si dopřávají alkoholické koktejly, taková margarita nebo manhattan je uspokojí víc než pivo nebo víno. Pochutnají si i na povidlových buchtáchhamburgerech a české kuchyni. Zeleninu moc nemusí, dobrý hospodský gulášek je pro ně božskou manou.

Kozoroh (22. prosince – 20. ledna)

Jsou zodpovědní, ale neustále je provázejí menší či větší problémy, proto si alespoň v jídle chtějí dopřát klidu. Vyhýbají se tedy tučným a mastným pokrmům, respektive všemu, co by jim mohlo způsobit zažívací potíže. Koprovce ale neodolají. Stejně tak milují květák na všechny způsoby a dezerty z lesního ovoce.

Vodnář (21. ledna – 20. února)

Prý jsou nepředvídatelní a pronásledují je časté životní zvraty. Milují kávové nápoje, francouzský quiche, bylinkové dipy a především pečené batáty a mangové chutney. Čím je naopak vůbec neuctíte? Tučným masem ani polévkami.

Ryby (22. února – 20. března)

Jsou citlivé, velmi empatické a také intuitivní. Rozumí lidem okolo sebe i tomu, co jedí. A proto si dopřávají především čerstvé ryby, zbožňují sushi a ovocné i zeleninové saláty. Milují sladko-slanou chuť a mezi jejich TOP 5 patří Bún bò nam bô. Často však mají problémy se zažíváním, a tak se snaží vyhýbat česneku a příliš kořeněným pokrmům.

Zdroje informací: EatingWell, Femina, autorka článku

Související články

Ústřice: Jak se z jídla chudých stala luxusní pochoutka
  • Zajímavosti

Ústřice: Jak se z jídla chudých stala luxusní pochoutka

Ústřice jsou dnes symbolem luxusu. Ne vždy tomu tak však bylo, ještě před 200 lety se tito mořští mlži rozdávali zdarma v nejobyčejných bistrech po celé Anglii. Jak je tedy možné, že dnes za ně zaplatíte několik set, někdy i tisíce korun? ...
Autor: Michaela Dočkalová

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit