Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Když venku prší, schovejte se do kuchyně! Hřejivé nápoje, pomalu pečená masa a sladké pochoutky na deštivé dny

Pomalu pečené maso
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Deštivé počasí není důvodem ke špatné náladě! Naopak, je to ideální příležitost vyzkoušet recept, na který jste dosud neměli čas. V kuchyni je útulně, takže se nechte inspirovat našimi recepty a pusťte se do vaření!

Uvařte si šálek něčeho dobrého a pusťte se do přípravy složitějších dezertů. Kotel husté voňavé polévky s křupavým pečivem, kolem kterého se sejde rodina k obědu, může odstartovat herní odpoledne. Zadělejte na buchty či koláče a ke tvarování pozvěte děti, bude to zábava. Nebo jenom šoupněte do trouby pekáč s masem a u dobré knihy počkejte, až čas a pomalé pečení udělají svou práci.

Skryt pre seznam

Horké nápoje: Zahřejte se zevnitř a povzbuďte své smysly

V sychravém počasí skvěle zahřeje šálek horkého čaje nebo lahodné kávy, ale proč zůstávat u klasiky? Přidejte ke kávě špetku vanilky nebo voňavé skořice. Skvělou volbou je také horký cider s hřebíčkem.

TIP: Už jste někdy ochutnali zlaté mléko? Tento lahodný teplý nápoj z mléka a žluté kurkumy skvěle chutná a zahřeje. Příprava je jednoduchá:

  1. Kravské či rostlinné mléko zahřejte v hrnci na středním plameni.
  2. Přisypejte kurkumu, černý pepř a skořici, případně koření dle vlastní chutě.
  3. Směs krátce povařte a poté odstavte z plotny. Přidejte med, pořádně ho rozmíchejte a pak nápoj přeceďte přes sítko.

Skryt pre seznam

Zahřívací polévky: Od klasiky po asijskou exotiku

Polévka je v chladném počasí nejlepší přítel každého, kdo potřebuje dodat energii. Klasická česnečka vás nikdy nezklame, ale pokud hledáte něco nového, vyzkoušejte polévku z pečeného česneku s kokosovým krémem.

Vydatné polévky s kouskem čerstvého pečiva či krutony snadno nahradí hlavní chod, zvláště ty husté krémové. Podzimní dýňovou polévku můžete ozvláštnit smetanou a muškátovým oříškem, nebo si uvařte dýňovou polévku s chilli či dýňovou polévku s červenou čočkou a ořechy.

Skryt pre seznam

Něco pro gurmány: Pomalu pečená masa

Nemusíte trávit hodiny u plotny, abyste si dopřáli šťavnaté a měkké maso. Trocha práce na začátku a zatímco si budete pod dekou číst, trouba se postará o zbytek. Poklony za dokonalé jídlo u večeře však budou patřit jen vám!

Skryt pre seznam

Kynutá těsta: Pečení jako terapie pro tělo i duši a zábava pro děti

Máte někde uložený recept na složitější koláč, který jste dlouho chtěli vyzkoušet, ale nikdy na něj nebyl čas? Teď nastala ta pravá chvíle! Pečení je navíc skvělá zábava, do které můžete zapojit i děti – nechte je tvarovat těsto nebo zdobit koláče.

Skryt pre seznam

Chuťovky na zobání: Malé hříchy pro velké chvíle

Přiznejte se, kolik dílů oblíbeného seriálu dokážete sledovat v kuse? K diváckému maratonu (ale i k dobré knize) se jistě hodí něco malého na zobání.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín