Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny nebo mé oblíbené celerovo-mrkvové hranolky.
Hořčičná omáčka a její variace
Obyčejné kuřecí nudličky můžete ozvláštnit omáčkou s přidáním hořčice, moje oblíbená kombinace je dijonská hořčice Maille, bílé víno, vývar a smetana. K tomu se hodí jarní cibulka a bylinky, jako např. čerstvý tymián a rozmarýn. Přidat ale můžete jakékoliv bylinky, které máte rádi, a to jak čerstvé, tak sušené.
Stejnou omáčku můžete zkusit malinko nasladko. Když budete restovat cibulku, přidáte k ní jen lžičku cukru a necháte zkaramelizovat. Pak už jen postupujete stejně jako v receptu, který najdete níže.

Kromě dijonské hořčice Maille můžete použít i jiný typ hořčice, jako třeba Maille hrubozrnnou nebo s medem. Hrubozrnná se krásně vyjímá v pokrmu, dodává omáčce šmrnc a je skvělá v kombinaci s kapkou brandy. Medovou si vychutná každý, kdo má rád spojení sladkokyselé chuti.
PS: Pokud si chcete jídlo trošku odlehčit, vyměňte smetanu ke šlehání za smetanu na vaření.

Recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
Na 3-4 porce:
- 2 kuřecí prsa
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 2 šalotky
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce dijonské hořčice Maille
- 200 ml bílého vína
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn)
- 200 ml smetany
- Maso nakrájejte na nudličky, dejte do mísy, přidejte česnek, kukuřičný škrob a hladkou mouku. Vše podle své chuti osolte a opepřete.
- Na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla a zprudka na něm orestujte maso dozlatova. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Na stejnou pánev přidejte další lžíci přepuštěného másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku. Přidejte hořčici, bylinky a pak do pánve nalijte bílé víno a vývar.
- Směs provařte, podle chuti osolte a opepřete a nakonec zjemněte smetanou. V tuto chvíli přidejte maso, krátce prohřejte.
- Podávejte s pečenými bramborami.

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.
- Instagram: @naskokvkuchyni
- YouTube: @naskokvkuchyni
- TikTok: @naskokvkuchyni
- Facebook @naskokvkuchyni