Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

AD
Kuřečí nudličky v hořčičné omáčce
ZDROJ: Maresi
sdílet:

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny nebo mé oblíbené celerovo-mrkvové hranolky.

Hořčičná omáčka a její variace

Obyčejné kuřecí nudličky můžete ozvláštnit omáčkou s přidáním hořčice, moje oblíbená kombinace je dijonská hořčice Maille, bílé víno, vývar a smetana. K tomu se hodí jarní cibulka a bylinky, jako např. čerstvý tymián a rozmarýn. Přidat ale můžete jakékoliv bylinky, které máte rádi, a to jak čerstvé, tak sušené.

Stejnou omáčku můžete zkusit malinko nasladko. Když budete restovat cibulku, přidáte k ní jen lžičku cukru a necháte zkaramelizovat. Pak už jen postupujete stejně jako v receptu, který najdete níže.

Hořčice Maille
maresi_hořčice.jpg

 

Kromě dijonské hořčice Maille můžete použít i jiný typ hořčice, jako třeba Maille hrubozrnnou nebo s medem. Hrubozrnná se krásně vyjímá v pokrmu, dodává omáčce šmrnc a je skvělá v kombinaci s kapkou brandy. Medovou si vychutná každý, kdo má rád spojení sladkokyselé chuti.

PS: Pokud si chcete jídlo trošku odlehčit, vyměňte smetanu ke šlehání za smetanu na vaření.

Kuřečí nudličky v hořčičné omáčce
Kuřečí nudličky v hořčičné omáčce

 

Recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Na 3-4 porce:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 2 šalotky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce dijonské hořčice Maille
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn)
  • 200 ml smetany
  1. Maso nakrájejte na nudličky, dejte do mísy, přidejte česnek, kukuřičný škrob a hladkou mouku. Vše podle své chuti osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla a zprudka na něm orestujte maso dozlatova. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Na stejnou pánev přidejte další lžíci přepuštěného másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku. Přidejte  hořčici, bylinky a pak do pánve nalijte bílé víno a vývar.
  4. Směs provařte, podle chuti osolte a opepřete a nakonec zjemněte smetanou. V tuto chvíli přidejte maso, krátce prohřejte. 
  5. Podávejte s pečenými bramborami.
Romana Böhmová
archiv Romany Böhmové

 

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.

www.naskokvkuchyni.cz

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...