Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

KVÍZ: Jak dobrý jste kuchař nebo kuchařka? Ověřte své znalosti

Bouillabaise
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okolí? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte, jak jste na tom!

Co by měl každý dobrý kuchař umět? 

Vaření není jen o dodržování receptů, vyžaduje soubor dovedností, které by měl umět každý dobrý kuchař. Ať už jste zkušený profesionál, nebo teprve začínáte, zde je několik základních dovedností, které vám pomohou stát se lepším kuchařem. 

Dovednosti s nožem 

Jednou z nejdůležitějších dovedností je schopnost správně zacházet s nožem. Je důležité umět přesně a efektivně sekat, krájet a porcovat suroviny. Dobrý kuchař by měl umět krájet zeleninu a maso na stejnoměrné kousky, aby se rovnoměrně uvařily. 

Kontrola teploty 

Při vaření je třeba kontrolovat teplotu, ať už pečete, grilujete nebo smažíte. Dobrý kuchař by měl umět sledovat teplotu pánve nebo trouby, aby zajistil dokonalou úpravu pokrmu. Měl by také vědět, jak teplotu upravit, aby se zabránilo vysušení, rozvaření nebo nedovaření či nedopečení.

Vyvažování chuti 

Schopnost vyvážit chutě je při vaření zásadní. Dobrý kuchař by měl umět dochutit pokrmy správným množstvím koření. 

[[nid:40890]]

Organizace 

Vaření vyžaduje hodně organizace a přípravy. Dobrý kuchař by měl umět plánovat a připravovat suroviny předem. Měl by také umět udržovat svůj pracovní prostor čistý a uklizený a vědět, jak efektivně hospodařit s časem. 

Kreativita 

I když je důležité dodržovat recepty a kuchařské techniky, dobrý kuchař by měl mít také tvůrčí sklony. Měl by být schopen myslet jinak a experimentovat s různými přísadami a chutěmi. Měl by také umět přizpůsobit recepty svým chutím nebo surovinám, které má po ruce.

Průběžné učení

A konečně, dobrý kuchař by se nikdy neměl přestat učit. Měl by být otevřený zkoušení nových receptů, technik a ingrediencí. Ochutnávat jídlo v restauracích a na cestách, čerpat novou inspiraci ze svého okolí. Měl by být také ochoten absolvovat kurzy nebo navštěvovat semináře, aby se zdokonalil ve svých dovednostech a udržel si přehled o nejnovějších trendech ve vaření.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč