Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na 13. Apetit pikniku jsme spolu s vámi slavili skvělým jídlem, vařením a radostí ze života

Apetit piknik 2024
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mnohaměsíční přípravy vyvrcholily v sobotu 15. června 2024 v pražské Grébovce opravdovým koncertem chutí. Vše běželo jako na drátkách a snad každý, koho jsme v areálu potkali, měl na tváři štastný úsměv. A spokojení návštěvníci jsou pro všechny, kteří se na Apetit pikniku podílejí, tou největší odměnou. Děkujeme, že jste za námi přišli!

Přestože přesný počet návštěvníků zatím nemáme, už nyní víme, že návštěvnost byla ještě vyšší než loni. Ač to chvílemi vypadalo, že nám počasí nebude přát, Apetit piknik přilákal do pražské Grébovky davy fanoušků Apetitu a milovníků dobrého jídla. Zatímco loni dorazilo na oslavu dobrého jídla kolem 12 tisíc lidí, letos bude číslo jistě ještě o pár tisíc vyšší. 

Jídlo ovšem nebylo vše, co sobotní den mohl návštěvníkům nabídnout, pojďme se ohlédnout za tím, co se na pikniku dělo.

I když se chvílemi nad Grébovkou tvořily mraky, zvedal se vítr a nakonec i spadlo pár kapek, pohodovému degustování, posezení v trávě a odpočinku to nakonec nebránilo. Řada lidí počasí naopak kvitovala s povděkem, protože ještě má v živé paměti předchozí ročníky, které sužovala tropická vedra. Největší dav se zdržoval před hlavní piknikovou stage, kde se celý den střídali hosté ze světa gastronomie.  

Skryt pre seznam

Hvězdný program na Apetit stage

K Apetit pikniku už neodmyslitelně patří i hvězdní hosté. Letošní ročník nebyl výjimkou! Na pódiu se po boku moderátorky Kristiny Kloubkové vystřídal celý zástup. Mezi nimi bylo možné zahlédnout známé tváře i vycházející hvězdy kulinářské scény. 

  • Prvním hostem byl známý šéfkuchař a porotce show MasterChef Česko Jan Punčochář, jemuž při kuchařské show zdatně sekundoval syn Matěj. Ten jako by tatínkovi z oka vypadl. 
  • Hvězdného kuchaře na pódiu vystřídal neméně hvězdný cukrář. Pomyslný štafetový kolík totiž přebral Josef Maršálek, známý cukrář, porotce pořadu Peče celá země a protagonista pořadu Buchty po ránu. S Kristinou si povídal o trendech v cukrařině.
  • Na něj svou kuchařskou show navázal šéfkuchař šéfkuchař Milan Dolejš, který se z pódia přesunul rovnou do stánku své domovské Brasserie The Julius, kde celý den s úsměvem servíroval své speciality. 
  • Poté už pódium ovládla redakce časopisu Apetit a její spolupracovníci s oslavou 20. narozenin časopisu Apetit.

  • Influencer a účastník pořadu MasterChef Česko Pavel Berky, který s redakcí spolupracuje už více než rok, na pódiu po narozeninových oslavách Apetitu rovnou zůstal a připravil před zraky diváků úžasný steak. Degustační porce zmizely jako mávnutím kouzelného proutku.
  • Nejinak tomu bylo i v případě talentovaného cukráře Vlada Ryasnyyho, o jehož vyladěný dezert byla přímo rvačka. Překvapivě to nebyly makronky, na něž se specializuje a vydal o nich nádhernou knihu Macarons, ale moderní řezy. Všichni se nad jejich vyladěnou chutí rozplývali blahem. 
  • Živel, tak by se dal jednoduše popsat vítěz MasterChef Česko Roman Staša, jež pro diváky v rekorním čase připravil tortilly s trhaným masem s kořením Avokádo. Jeho nakažlivý úsměv od ucha k uchu a sympatické vystupování mu získalo další zástup fanoušků.
  • Hozenou rukavici přijala neméně živelná blogerka, influencerka a komička Chili Ta Thuy, která na „prknech“ vystoupila ihned po Romanovi. Její pokus o vietnamský street food pod taktovkou Coca-Coly se povedl na výbornou. A že její fanouškovská základna není vůbec malá bylo znát i v Coca-Cola zóně, kde byla k zastižení celý den.
  • Pak přišel na řadu křest nových kuchařek z edice Apetit Slavná vejce a Studené večeře a kuchařská show foodstylisty Apetitu Marka Všetečky a redaktorky Dariny Sieglové. Ti pozvali na pódium nejmenší fanoušky a společně připravovali krupicové nočky. Děti byly nadšené a statečně tvarovaly nočky před zraky diváků. 

  • Snad největší frontu fanoušků, která se zatáčela do dálky, si užil vítěz 3. řady pekařské show Peče celá země Vojtěch Vrtiška. Ten na pódiu předvedl sestavení a dekorování francouzského dezertu croquembouche. O malé kuličky z odpalovaného těsta byl nebývalý zájem, větší však byl o fotku a autogram mladého cukráře.  
  • Poté už pódium patřilo oblíbené blogerce Janě Florentýně Pišové, autorce řady kuchařek. Ta nedávno odhalila, že se svým blogem Kuchařka pro dceru kvůli závažným zdravotním problémům končí. Na pikniku se podělila o vychytávky, které vám usnadní domácí vaření a prozdradila, že s jídlem však přes svá omezení rozhodně nekončí a na pódiu představila svou novinku Nadobro, o které brzy napíšeme víc. 
  • Piknik poctil návštěvou i malajsijský šéfkuchař Daren Liew, kterému asistovala překladatelka, protože jeho asijská kuchařská show probíhala v angličtině. I vy se můžete brzy těšit na rozhovor s tímto zkušeným šéfkuchařem. 
  • Program na hlavní piknikové stage uzavřel vítěz poslední řady reality show MasterChef Česko Honza Albrecht, který během kuchařské show vysvětlil, co je to vědomé vaření a proč je pro něj vaření formou meditace.

Oslava 20. narozenin Apetitu a křest nových kuchařek

Na pikniku proběhla i velkolepá oslava 20. narozenin časopisu Apetit.

  • Printovou i on-line redakci časopisu Apetit na hlavní stage doplnily i bývalé šéfredaktorky Dita Pecháčková, Hanka Stuchlíková a Marie Holobrádková, foodstylisté Marek Všetečka a Milena Volfová, spolupracovník redakce Pavel Berky, hlavní produkční Apetit pikniku Gábina Bajuszová a tým marketingového a obchodního oddělení, kteří všichni stojí za úspěšným receptem na úspěch. 

Společně popřáli časopisu mnoho dalších úspěšných let a poté fanouškům, kteří kulaté výročí přišli oslavit s nimi, rozdali božský narozeninový dort sestavený z cupcakes od Lelí's cupcakes.

Jak už je na Apetit pikniku zvykem, křtily se i letošní knižní novinky.

  • Hrdou kmotrou kuchařky Slavná vejce se stala slovenská cukrářka, porotkyně Peče celé Slovensko a obrovská fanynka Apetitu Petra Tóthová, která kuchařce popřála mnoho úspěchů a prozradila, že nevynechá jediné číslo Apetitu a přečte ho celé od obálky po obálku, i kdyby neměla jít spát.
  • Kuchařku Studené večeře pokřtila publisherka Zuzana Pohorská, která neochvějně stojí nejen za Apetitem, ale i ostatními tištěnými magazíny vydavatelství BurdaMedia Extra s.r.o.

Kulináři, prodejci, restaurace i partneři zazářili

Stánků byla v Grébovce rovná stovka a u všech se celý den doslova rojili lidé. Fronty ovšem plynule postupovaly, ze všech sršela pozitivní nálada a vůně se linula z Vinohrad až dolů do Vršovic. Zájem byl tak obrovský, že o pozdních odpoledních hodinách řada stánků hlásila vyprodáno.

  • Klára Chvojková z Nesu koláč nám o půl sedmé večer nabízela už jenom víno na rozloučenou, chodské koláče a bůčková pomazánka šly doslova na dračku.  
  • Tým Joy Bakery z pražských Vršovic balil prázdný stánek také ještě před oficiálním ukončením festivalu. Jejich vyhlášené pečivo se těšilo nebývalé oblibě i na Apetit pikniku.
  • Vyprodána byla i skvělá neapolská pizza u Picoška. Když jsme krátce po šesté přišli vyzpovídat majitele, pec už byla vyhlaslá, ale každý kdo šel kolem a měl to štěstí ochutnat, ukazoval zdvižené palce.
  • U foodtrucku Tacotruckmex šéfkuchaře Radka Příhonského byla fronta až do úplného konce. Není se čemu divit, jeho autentický mexický street food stál za každou minutu čekání. 
  • I kulináři byly ze zájmu o své výrobky nesmírně nadšení. Skvěle si vedly Barčiny makronky i Dezerty od Péti. Když jsme se malajsijského šéfkuchaře Darena Liewa ptali, co na pikniku ochutnal a jaký zážitek si odnáší, vypíchl právě kulináře – Udírnu Plzák z Plzně a jejich bůček.
  • Tým Dokonalakava.cz loni prodal 600 káv, letos prý při 1200. kávě přestal počítat.

Na střípky a zajímavosti z letošního letního Apetit pikniku a oslav 20. narozenin Apetitu se můžete těšit i v srpnovém vydání Apetitu.

Všem, kteří se na pikniku podíleli patří naše upřímné díky. Především neuvěřitelně sehranému produkčnímu týmu a hned několika dalším oddělením našeho vydavatelství, bez kterých by Apetit piknik vůbec nebyl. Stejně tak ale poděkování patří i vám, fanouškům, kteří jste dorazili a postarali se o pohodovou nezapomenutelnou atmosféru celé soboty. A v neposlední řadě také všem kulinářům, prodejcům, restauracím a partnerům – jsme vděční, že vás máme! 

Pozvánka na závěr: Zimní Apetit piknik

Také je vám vždy líto, jak rychle Apetit piknik uteče? Dlouhé měsíce příprav a očekávání se promění v jeden nádherný den, po kterém nám je vždy tak trochu smutno, že už je za námi. Pokud máte stejné pocity, nemusíte zoufat, máme pro vás dobrou zprávu!

  • Nemusíte čekat celý rok.  9. 11. 2024 se uvidíme na Zimním Apetit pikniku. V pořadí již 3. piknik se bude konat v nové lokalitě. Přesouváme se do velkorysejších prostor Národního zemědělského muzea na Letné a nemůžeme se dočkat, zda budete takový, jaký jsme si ho letos vysnili. Přijďte se za námi podívat!
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...