Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší domácí chuťovky k filmu: Křupněte si něco lepšího než popcorn!

Bramborové lupínky z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filmový večer bez něčeho k zakousnutí? To by prostě nešlo! Domácí kino si ale zaslouží víc než jen pytlík chipsů: dokonalá křupavá cizrna, pastinákové hranolky s parmazánem nebo mrkvové lupínky s římským kmínem vám zpříjemní i ten nejdelší filmový maraton. Máme pro vás šest receptů, které zvládnete připravit ještě dřív, než se shodnete na výběru filmu!

Nezáleží na tom, jestli vás čeká napínavý thriller, romantika nebo komedie – k dobrému filmu prostě patří něco k zakousnutí. Ať už sáhnete po křupavé cizrně, domácích bramborových chipsech, nebo si dopřejete sladkou tečku v podobě zmrzliny s popcornem, jedno je jisté: tyto dobroty zmizí ze stolu dřív, než se na obrazovce objeví první zápletka!

Křupavá pražená cizrna: Tak dobrá, že strčí chipsy do kapsy!

Zapomeňte na pytlík brambůrků! Pražená cizrna z trouby uspokojí všechny chroupací choutky – a navíc (téměř) bez výčitek. Můžete ji ochutit přesně podle sebe – slaná klasika, pikantní varianta s chilli, voňavé provensálské bylinky nebo třeba uzená paprika? Stačí si vybrat!

Domácí bramborové chipsy: Obyčejné, nebo s příchutí?

Bramborové chipsy jsou klasika, kterou si můžete připravit ve zdravější a chutnější verzi i doma. Sami rozhodnete, jak budou tenké, jak moc budou křupat a jaké koření je pro ně to nejlepší. Oproti kupovaným neobsahují žádné umělé přísady a chutnají prostě božsky!

Mrkvové lupínky s římským kmínem: Křupání, které si zamilujete!

Sladké, voňavé a dokonale křupavé – mrkvové lupínky jsou skvělým parťákem ke klasickým chipsům. Římský kmín jim dodá šmrnc a hodí se nejen k domácím dipům, ale i jako jednoduché zobání k filmu.

  • Je na vás chuť římského kmínu příliš výrazná? Zkuste místo něj použít tymián nebo rozmarýn.
  • Zeleninové lupínky můžete podávat také s domácími dipy. Nakrájejte k nim i mrkev, okurku nebo řapíkatý celer a dopřejte si trochu vitamínů navíc!

Pastinákové hranolky s parmazánem: Překvapení večera

Pastinák možná není první volbou, když přemýšlíte o křupání k filmu, ale věřte nám – tyhle hranolky s parmazánem jsou naprostá bomba! Mají jemně nasládlou chuť, která se dokonale doplňuje s pikantním sýrem. Pečou v troubě, takže jsou téměř bez práce.

Sýrové tyčinky: Křupavá klasika, která nikdy nezklame

Slané tyčinky jsou naprostý základ každého občerstvení – a pokud jsou navíc domácí, o to lépe! Hodí se k vínu, pivu nebo prostě jen tak ke sdílení. Stačí je upéct předem, uložit do vzduchotěsné nádoby a během filmového večera je jen naaranžovat na tác.

  • Upečte je rovnou z dvojité dávky – nezbude ani drobeček.
  • Experimentujte s různými druhy sýra – zkuste kombinaci parmazánu a čedaru nebo vsaďte na kozí sýr, pokud jej máte rádi.

Zmrzlina s popcornem: Sladká tečka na závěr

Sladké, slané, křupavé a krémové – pokud jste odvážní a baví vás kontrast chutí, zmrzlina s popcornem je přesně to, co hledáte. Slaný popcorn zvýrazní sladkou chuť zmrzliny a společně vytvoří dokonalý filmový zážitek.

Popadněte deku, zapněte oblíbený film a užijte si domácí kino se skvělými chuťovkami, které budou mizet rychleji, než padne první filmová hláška.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: nikol.pouzar

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...