Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nevíte, co k nedělnímu obědu? Inspiraci přinese kuchařka Besky se svými hosty v pořadu Ledničko, vyprávěj!

Ledničko, vyprávěj!
ZDROJ: Ledničko, vyprávěj! (TV Nova)
sdílet:

Dobrého jídla a pořadů o něm není nikdy dost! Proto by měli zpozornět všichni, kteří ocení inspiraci od profíků z gastronomie i populárních osobností. Od 3. listopadu budou nedělní dopoledne na televizi Nova patřit zábavné kuchařské show Ledničko, vyprávěj!, kterou provází Veronika „Besky“ Beskydiarová, vítězka MasterChef Česko (2021). Role porotců se ujali Přemek Forejt a Jan Punčochář.

Když se řekne „nedělní oběd“, mnozí si vybaví menu se slavnostním nádechem, kterému rádi věnují víc času a na které pozvou nejbližší. Ale kde stále brát inspiraci? Například v novém pořadu Ledničko, vyprávěj!

Každý týden si Veronika „Besky“ Beskydiarová pozve dva hosty, kteří přinesou svou nejoblíbenější surovinu. Takovou, která nikdy nechybí v jejich ledničce a mají ji spojenou třeba s dětstvím nebo jiným zásadním životním obdobím. Z těchto surovin pak budou Přemek Forejt a Honza Punčochář v kuchařském duelu připravovat nedělní oběd: Přemek moderně, Honza tradičně... „Všechno, co tady Přemek s Honzou uvaří, je fenomenální. Přemek je vizionář moderních chutí, zatímco Honza je více tradiční. Od obou jsem ochutnala skvělého králíka. Už jsem si z natáčení přinesla asi deset receptů,“ říká nadšeně Besky.

Kdo získá Řád červené ledničky? Co o sobě přes vztah k jídlu a vaření prozradí hvězdní hosté, jako jsou například herečky Zlata Adamovská a Chantal Poullain, zpěvačka Tonya Graves, herečka Jana Bernášková s dcerou, farářka Martina Viktorie Kopecká nebo plastický chirurg Ondřej Měšťák? To zjistíte v novém pořadu. My jsme položili Besky pár otázek za vás.

Besky, co pro vás znamená nedělní oběd?
Klid a pohoda, krásné zážitky, emoce, rodinná setkání. Já a můj partner se v neděli potkáváme s rodiči, povídáme si, užíváme jídlo a vzájemnou společnost a po obědě hrajeme stolní hry. Moc si těchto momentů vážím.

Nastala během natáčení pořadu nějaká zábavná nebo nečekaná situace?
Natáčení přináší spoustu nečekaných momentů. Zábavné situace jsou, když se kluci mezi sebou špičkují. No a ty nečekané jsou pro nás vždy spojené s hosty a jejich surovinami, protože opravdu netušíte, co za srdcovku přinesou.

Jaký příběh vypráví vaše lednička?
Moje lednička se poslední dobou tváří jako Francouz: je v ní kopec másla, smetany, dobrých sýrů, zeleniny a různých hořčic a džemů. Kdybych právě já měla přinést nějakou srdeční surovinu, tak by to byla asi 40% smetana. Z té se dá lehce udělat máslo, chantilly krém anebo s ní vykouzlíte lahodný quiche.

Kterou surovinu považujete za zásadní a máte s ní spojené silné emoce nebo významnou životní situaci?
Kokos je pro mě surovina, která má zvláštní místo v mém srdci: miluji jeho všestrannost a chuť. Je pro mě klíčový jak ve sladkých, tak ve slaných pokrmech a připomíná mi exotiku, tvořivost, možnost vždy zkusit něco nového. Když jsem byla malá, tak jsem v Indonésii ochutnala hovězí rendang, doteď ho miluji a právě kokos hraje v tomto pokrmu zajímavou roli. To byla má první ochutnávka exotiky, na kterou ráda vzpomínám.

Máte ráda spíš jídla do 30 minut nebo si to v kuchyni klidně užíváte hodiny?
Užívám si oboje. Někdy si ráda vyhradím čas na dlouhou přípravu, kdy se mohu ponořit do procesu a experimentovat, ale zároveň vím, že některá jídla musí být rychlá a efektivní, takže jsem velkým fanouškem praktických receptů do 30 minut.

Jste spíše zastánce tradiční nebo moderní kuchyně?
Miluji tradiční kuchyni pro její nostalgii a hloubku chutí, ale moderní kuchyně zase přináší nové nápady a kreativitu, což mě nesmírně baví. Ráda objevuji nové chutě, i když řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem od mamky, to je prostě život! Takže těžká otázka.

Kdo ze známých kuchařů je vaším vzorem či inspirací?
Bude to znít jako klišé, ale není. Po natáčení prvních dílů „Ledničko, vyprávěj!“ mi „spadla sánka“, jací frajeři jsou Přemek a Honza. Věděla jsem, že jsou to profíci, to víme všichni, ale že dokážou být neskutečně uvolnění, vtipní a tak kreativní zároveň? Moc je obdivuji a věřím, že mě toho hodně naučí, protože to, jakou show dělají a jaké pokrmy umí, za to jim patří veškerá sláva a obdiv.

Kdo ze známých osobností vás překvapil svým přístupem k vaření? Ke komu byste ráda zašla na nedělní oběd a koho byste naopak ráda na oběd pozvala?
Moc příjemným překvapením pro mě byla tisková mluvčí záchranné služby města Prahy, paní Jana Poštová. Šikovná, milá osoba, která mi moc padla do oka. Na oběd bych moc ráda pozvala všechny účastníky show, protože každý má nějaký zajímavý příběh nebo je osobnost sama o sobě, která mě něčím fascinuje.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...