0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Odpoledne na Apetit stage – hvězdní hosté, které si nemůžete nechat ujít

Darina a redakce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort, koktejly a zákulisí redakce, také škola focení nebo vše o piknikovém košíku – u toho nemůžete chybět. Těšíme se na vás na Apetit pikniku v sobotu 19. června 2021 od 10 hodin v pražské Grébovce.

 

Bavte se po celý den s hosty Apetit stage. Seznamíte se s redakcí, poznáte gastronomické hvězdy a naučíte se vychytávky, se kterými pak doma budete vařit jako profík. Na hlavním pódiu se bude bude něco dít celý den. Její dopolední hosty najdete ve článku níže.

Teď už pro vás máme ochutnávku odpoledního programu. Kompletní program najdete v aplikaci Dny Apetit (ke stažení v App Store i Google play) v záložce Program pikniku.

13:10 – Darina Sieglová: Jak se rodí časopis

Nakoukněte s redaktorkou Apetitu Darinou Sieglovou do zákulisí tvorby časopisu. Povypráví vám „veselé historky z natáčení“ a prozradí, kolik hrnců se během příprav každého vydání Apetitu připálí.

13:30 – Oslava 10. narozenin Apetit pikniku

Apetit piknik slaví 10. narozeniny! Celá redakce se sejde, aby rozkrájela slavnostní dort. Přijďte také, budou i bublinky.

14:00 – Marek Prokeš: Jak poskládat piknikový koš

Díky šéfkuchaři hotelu Alcron budete přesně vědět, co patří do piknikového koše a co do něj raději nedávat. Prozradí vám všechny své fígle a vychytávky a ukáže, jak na některé dobroty vhodné do piknikového koše.

15:00 – Jan Hajný: Vyřezávání ovoce

Food artista Jan Hajný, který si vyřezal zlato na kuchařské olympiádě, vám prozradí, co zvládnete vytvořit sami doma. Také se dozvíte, jestli je škoda takovou vyřezanou krásu sníst a jakou nejmenší a největší plodinu už měnil v umělecké dílo.

16:00 – Jan Schánil: Mořské plody

Šéfkuchař restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House vám prozradí, jak s mořskými plody zacházet v českých podmínkách, na co dát pozor a kde nakupovat ty nejlepší. Jako názornou ukázku předvede přípravu ceviche ze svatojakubské mušle.

16:30 – PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D.: Mýtus národních kuchyní

Antropoložka jídla zkoumá jídlo a na stravování pohlíží z hlediska vztahu člověka a kultury. Objasní vám, proč bychom místo o národní kuchyni měli hovořit o regionální a proč si s sebou na dovolenou k moři nebrat řízky, ale naopak ochutnat místní kuchyni. Napadlo by vás, kolik toho jídlo o daném regionu vypoví?

17:00 – Marek Kučera: Jak udělat dobrou fotku jídla

Dvorní fotograf časopisu Apetit ví o focení jídla všechno. Prozradí, jak k focení přistupovat, když fotíte pro sociální sítě. A také vás nechá nahlédnout pod pokličku focení do lifestylových časopisů. Jak se jídlo aranžuje? Kdo ho potom sní? A dá se vlastně vůbec jíst?!

18:00 – Tomáš Kubíček: Božský Aperol Spritz

Mistr barman vám představí jeden z nejpopulárnějších letních drinků Aperol Spritz, dále žhavou novinku z Cinzana a možná si střihne i nadčasovou kombinaci ginu s tonikem. Ptejte se, na cokoliv vás napadne. O letních koktejlech ví Tomáš Kubíček snad všechno. Pořádá barmanské kurzy a stojí i za YouTube pořadem NA BARU, kde učí správně míchat drinky.

Ještě nevíte, zda vyrazíte na Apetit piknik? Přečtěte si 10 neodolatelných důvodů, proč v Grébovce v sobotu 19. června 2021 nemůžete chybět.

10. Apetit piknik

19. června 2021 od 10 do 20 hodin
Park Grébovka, Praha 2
Vstup ZDARMA pro všechny

1. Dny Apetit

19.–27. června 2021

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč