Dort, koktejly a zákulisí redakce, také škola focení nebo vše o piknikovém košíku – u toho nemůžete chybět. Těšíme se na vás na Apetit pikniku v sobotu 19. června 2021 od 10 hodin v pražské Grébovce.
Bavte se po celý den s hosty Apetit stage. Seznamíte se s redakcí, poznáte gastronomické hvězdy a naučíte se vychytávky, se kterými pak doma budete vařit jako profík. Na hlavním pódiu se bude bude něco dít celý den. Její dopolední hosty najdete ve článku níže.
Teď už pro vás máme ochutnávku odpoledního programu. Kompletní program najdete v aplikaci Dny Apetit (ke stažení v App Store i Google play) v záložce Program pikniku.
13:10 – Darina Sieglová: Jak se rodí časopis
Nakoukněte s redaktorkou Apetitu Darinou Sieglovou do zákulisí tvorby časopisu. Povypráví vám „veselé historky z natáčení“ a prozradí, kolik hrnců se během příprav každého vydání Apetitu připálí.
13:30 – Oslava 10. narozenin Apetit pikniku
Apetit piknik slaví 10. narozeniny! Celá redakce se sejde, aby rozkrájela slavnostní dort. Přijďte také, budou i bublinky.
14:00 – Marek Prokeš: Jak poskládat piknikový koš
Díky šéfkuchaři hotelu Alcron budete přesně vědět, co patří do piknikového koše a co do něj raději nedávat. Prozradí vám všechny své fígle a vychytávky a ukáže, jak na některé dobroty vhodné do piknikového koše.
15:00 – Jan Hajný: Vyřezávání ovoce
Food artista Jan Hajný, který si vyřezal zlato na kuchařské olympiádě, vám prozradí, co zvládnete vytvořit sami doma. Také se dozvíte, jestli je škoda takovou vyřezanou krásu sníst a jakou nejmenší a největší plodinu už měnil v umělecké dílo.
16:00 – Jan Schánil: Mořské plody
Šéfkuchař restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House vám prozradí, jak s mořskými plody zacházet v českých podmínkách, na co dát pozor a kde nakupovat ty nejlepší. Jako názornou ukázku předvede přípravu ceviche ze svatojakubské mušle.
16:30 – PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D.: Mýtus národních kuchyní
Antropoložka jídla zkoumá jídlo a na stravování pohlíží z hlediska vztahu člověka a kultury. Objasní vám, proč bychom místo o národní kuchyni měli hovořit o regionální a proč si s sebou na dovolenou k moři nebrat řízky, ale naopak ochutnat místní kuchyni. Napadlo by vás, kolik toho jídlo o daném regionu vypoví?
17:00 – Marek Kučera: Jak udělat dobrou fotku jídla
Dvorní fotograf časopisu Apetit ví o focení jídla všechno. Prozradí, jak k focení přistupovat, když fotíte pro sociální sítě. A také vás nechá nahlédnout pod pokličku focení do lifestylových časopisů. Jak se jídlo aranžuje? Kdo ho potom sní? A dá se vlastně vůbec jíst?!
18:00 – Tomáš Kubíček: Božský Aperol Spritz
Mistr barman vám představí jeden z nejpopulárnějších letních drinků Aperol Spritz, dále žhavou novinku z Cinzana a možná si střihne i nadčasovou kombinaci ginu s tonikem. Ptejte se, na cokoliv vás napadne. O letních koktejlech ví Tomáš Kubíček snad všechno. Pořádá barmanské kurzy a stojí i za YouTube pořadem NA BARU, kde učí správně míchat drinky.
Ještě nevíte, zda vyrazíte na Apetit piknik? Přečtěte si 10 neodolatelných důvodů, proč v Grébovce v sobotu 19. června 2021 nemůžete chybět.
10. Apetit piknik
19. června 2021 od 10 do 20 hodin
Park Grébovka, Praha 2
Vstup ZDARMA pro všechny
1. Dny Apetit
19.–27. června 2021