Jeden z nejslavnějších pražských hotelů bude za chvíli slavit 100 let od svého otevření. Jeho kuchyní prošel nejeden slavný šéfkuchař – ať už to byli Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus nebo Pavel Býček. Historie hotelu je ale opravdu bohatá, bydlel tu rumunský král, špioni minulého režimu i sám stavitel a majitel hotelu Alois Krofta.
Historií hotelu, který byl svědkem slávy, pádu a znovuzrození naší země ve 20. století se nyní můžete propít v nově zrekonstruovaném hotelovém baru.
„Všechny koktejly, které vyprávějí nejzajímavější příběhy hotelu, jsem poctivě ochutnala. Musím smeknout před prací barmanů. Kvůli koktejlům si museli nastudovat spoustu historie a složení každého koktejlu je dokonale promyšlené tak, aby příběh představoval vzhledem i chutí,“ říká Darina Sieglová, redaktorka Apetitu.
Příběhy, které jednotlivé koktejly představují, i to, jak a z čeho je v Alcronu připravují, se dozvíte přímo ve fotogalerii.