Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý trhací chléb: Skvělá příloha k polévce i hvězda večírku

Trhací chléb
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Chcete letos na Silvestra ohromit své hosty? Vsaďte na trhací chléb! Křupavý zvenku, vláčný uvnitř, provoněný bylinkami, česnekem a sýrem – každé sousto bude zážitek. Ať už ho připravíte z obyčejného bochníku z obchodu, nebo si troufnete na domácí verzi, výsledek bude vždy perfektní.

Trhací chléb možná znáte pod anglickým názvem pull-apart bread. Podávat jej můžete k polévce, jako přílohu k salátům nebo z něj udělejte hlavní hvězdu vaší silvestrovské oslavy. Zmizí rychleji, než si dokážete představit!

Jak připravit trhací chléb:

Co budete potřebovat: 1 bochník kulatého chleba (ideální je kváskový nebo podlouhlý selský), 100 g másla, 2 stroužky česneku (nasekané nebo prolisované), 150 g sýra (kombinace mozzarelly a čedaru funguje skvěle), čerstvé bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn, oregano), sůl na dochucení, volitelně: plátky slaniny nebo špeku

Postup:

  1. Na chlebu nařízněte mřížku – pozor, neprořezávejte ho úplně, plátky musí držet pohromadě. Vytvořte „kapsy“ na plnění.
  2. V kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte česnek, nasekané bylinky a sůl. Promíchejte a dejte stranou.
  3. Do každé mezery vetřete česnekové máslo a vložte kousky sýra. Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte slaninu nebo špek.
  4. Chléb zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu asi 25 minut. Poté alobal odstraňte a dopékejte dalších 10 minut, dokud nebude chleba krásně křupavý.

Trhací chléb je skvělý i jako jedlý dárek na návštěvu. Stačí ho připravit předem – nakrojit, promazat směsí utřeného másla s bylinkami a solí, a zabalit. Na místě ho pak jednoduše vložíte do trouby a dopečete.

Pokud máte víc času, upečte si vlastní: stačí jednoduché kynuté těsto, které proměníte v trhací chléb. Inspirujte se naším osvědčeným receptem na chléb s bylinkovým máslem.

Tipy a triky:

Zdroj: recipetineats.com, themodernproper.com, Apetit 

Skryt pre seznam

Související recepty

Skryt pre seznam

Související články

Autor: nikol.pouzar

Apetit magazín