Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.
Restaurace L´Osteria nabízejí pizzu, různé druhy těstovin a také italskou atmosféru. Pobočky jsou vyhlášené nadrozměrnou pizzou, která přesahuje daleko přes okraj talíře a můžete ji tak u jednoho stolu sdílet. Skvělé jsou jejich předkrmy, například bruschetta nebo vitello tonnato, telecí maso v tuňákové omáčce. Zážitkem je také architektura a zařízení interiéru restaurací L´Osteria. A ne jinak tomu je v Ostravě.
Za proměnou industriálního prostoru v Ostravě stojí DiPPOLD Innenarchitektur, společnost zabývající se interiérovou architekturou, a architektonické studio Radima Hubičky. Vše pod vedením hlavního inženýra projektu Ing. Milana Šramla z Vítkovice a.s. Společně se jim podařilo vybudovat místo, které návštěvníkům L´Osterie nabídne víc než kulinářských zážitek.
"Naším cílem bylo vytvořit harmonickou rovnováhu mezi drsnými industriálními prvky a luxusními povrchovými úpravami. Konkrétně tedy mezi surovým matným betonem a měkkou kůží, sametem, křišťálem a mosazí. To vše dohromady působí nadčasově a současně,“ říká architektka Susan Palanki. Dominantními prvky restaurace jsou centrální bar a velkolepá otevřená kuchyně.
Plány L‘Osteria
L´Osteria pracuje na otevření čtvrté pobočky restaurací přímo v paláci Kinských na Staroměstském náměstí v Praze a na další, která se otevře v polovině roku 2025 v Brně.