Nealkoholický jablečný punč je snadný na přípravu, voňavý a chutná jak dětem, tak dospělým. A co je na tom nejlepší? Máte ho hotový během pár minut! Mimochodem... cítíte už tu vůni, která se šíří z kuchyně?
Znáte to, uvaříte si punč, a děti nebo vnoučata se hned hlásí o svou porci. Nebo si prostě jen chcete dopřát horký zimní nápoj, ale bez alkoholu. Nealkoholický jablečný punč je v takových chvílích ideálním řešením. Je skvělým společníkem na dlouhé večery, kdy je venku chladno a sychravo. Věřte, že letošní podzim a zimu se k němu určitě vrátíte vícekrát!
Jednoduchý recept pro celou rodinu
Tento punč je tak jednoduchý, že ho zvládne připravit opravdu každý – dokonce i děti. Navíc k tomu potřebujete jen pár základních surovin:
1 litr jablečného džusu, 1 celou skořici, 4-5 hřebíčků, 1 badyán, 1 pomeranč (plátky nebo šťáva)
Jak na to?
- Nalijte jablečný džus do hrnce a začněte jej pomalu zahřívat. Nemusíte ho vařit, stačí, když bude horký.
- Přidejte skořici, hřebíček a badyán. Nechte vše zvolna táhnout, aby se chutě pěkně uvolnily a spojily. Punč bude vonět až k sousedům.
- Když je punč teplý a provoněný kořením, přidejte plátky pomeranče nebo jejich šťávu. Citrusy příjemně vyváží chuťově sladký jablečný džus.
- Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte med nebo javorový sirup. Stačí trocha, aby byl punč přesně takový, jak ho máte rádi.
- Přelijte punč přes sítko do hrníčků (a nebo si jej dopřejte i s kořením a ovocem) a užívejte si tu nádhernou vůni a skvělou chuť.
Tipy, jak punč ještě vylepšit:
- Zkuste přidat špetku mleté skořice nebo kardamomu. Vaše kuchyně se okamžitě zaplní příjemnou vůní.
- Chcete punč trochu ozvláštnit? Přidejte do něj tenké plátky jablka nebo pár brusinek.
- Pokud máte doma jablečný mošt, neváhejte ho použít místo džusu. Punč tak získá plnější a výraznější chuť.
Zdroj: BBC Good Food, Apetit