Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý jablečný punč bez alkoholu: Ideální společník na chladné večery pro všechny generace

Jablečný punč s kořeněným rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nealkoholický jablečný punč je snadný na přípravu, voňavý a chutná jak dětem, tak dospělým. A co je na tom nejlepší? Máte ho hotový během pár minut! Mimochodem... cítíte už tu vůni, která se šíří z kuchyně?

Znáte to, uvaříte si punč, a děti nebo vnoučata se hned hlásí o svou porci. Nebo si prostě jen chcete dopřát horký zimní nápoj, ale bez alkoholu. Nealkoholický jablečný punč je v takových chvílích ideálním řešením. Je skvělým společníkem na dlouhé večery, kdy je venku chladno a sychravo. Věřte, že letošní podzim a zimu se k němu určitě vrátíte vícekrát!

Jednoduchý recept pro celou rodinu

Tento punč je tak jednoduchý, že ho zvládne připravit opravdu každýdokonce i děti. Navíc k tomu potřebujete jen pár základních surovin:
1 litr jablečného džusu, 1 celou skořici, 4-5 hřebíčků, 1 badyán, 1 pomeranč (plátky nebo šťáva)

Jak na to?

  1. Nalijte jablečný džus do hrnce a začněte jej pomalu zahřívat. Nemusíte ho vařit, stačí, když bude horký.
  2. Přidejte skořici, hřebíček a badyán. Nechte vše zvolna táhnout, aby se chutě pěkně uvolnily a spojily. Punč bude vonět až k sousedům.
  3. Když je punč teplý a provoněný kořením, přidejte plátky pomeranče nebo jejich šťávu. Citrusy příjemně vyváží chuťově sladký jablečný džus.
  4. Pokud máte rádi sladší nápoje, přidejte med nebo javorový sirup. Stačí trocha, aby byl punč přesně takový, jak ho máte rádi.
  5. Přelijte punč přes sítko do hrníčků (a nebo si jej dopřejte i s kořením a ovocem) a užívejte si tu nádhernou vůni a skvělou chuť.

Tipy, jak punč ještě vylepšit:

  • Zkuste přidat špetku mleté skořice nebo kardamomu. Vaše kuchyně se okamžitě zaplní příjemnou vůní.
  • Chcete punč trochu ozvláštnit? Přidejte do něj tenké plátky jablka nebo pár brusinek.
  • Pokud máte doma jablečný mošt, neváhejte ho použít místo džusu. Punč tak získá plnější a výraznější chuť.

Zdroj: BBC Good Food, Apetit 

Skryt pre seznam

Související články

Autor: nikol.pouzar

Apetit magazín