Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Znáte tajemství řezů s lidovými názvy „obližprst“ či „nebe v hubě“?

Řezy Nebe v hubě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Už vám někdo naservíroval řezy „obližprst“ či „nebe v hubě“ a vy si jen matně vzpomínáte, jaký dezert jste skutečně ochutnali? Ať už se vám názvy mohou zdát jakkoli vtipné, podivné či zavádějící, každý z dezertů má pro toto označení svůj důvod. Prozradíme vám jejich tajemství a přidáme i osvědčené recepty.

Ochutnej obližprst a obliž prst

Obližprst, slovensky oblíž prst, jde svým názvem do detailu. Po ochutnání těchto řezů vám zkrátka nezbyde nic jiného, než prsty zašpiněné hedvábným žloutkovým krémem a nadýchaným sněhem oblíznout.

Orgasmus pro chuťové pohárky 

Řezy s lidovým názvem orgasmus v sobě skrývají neodolatelnou kombinaci korpusu z ananasového kompotu a vrstvy z pudinkového krému s pomazánkovým máslem. Řezy jsou nebesky vláčné a každé sousto se doslova rozplývá na jazyku. Většího potěšení se chuťovým pohárkům nemůže dostat, proto je orgasmus to pravé označení. 

  • Spojení s erotikou ale nemusí být jen v samotném chuťovém prožitku. Ananas je totiž znám svými afrodiziakálními účinky díky obsažené látce bromelain spojované s nárůstem libida a sexuálního potěšení. 

Nebe v hubě rozehraje symfonii chutí a vystřelí vás do oblak

Zatímco peklo si jednoznačně spojíme s ostrým chilli, nebe v ústech tak chuťově konkrétní není. Představit si můžeme pokrm jemný, nadýchaný, svěží, odlehčený a zkrátka lehký jako obláček. V případě řezů nebe v hubě však hraje prim něco jiného, a tím je nebeské potěšení. Slast, která vás vynese do oblak.

  • Řezy s příznačným názvem nebe v hubě jsou čtyřvrstvé. První vrstvu tvoří ořechový korpus proložený jemným oříškovým krémem, na nějž opatrně položíme druhý plát ořechového korpusu, který se peče i s vrchní ořechovou náplní. Podrobný recept na řezy nebe v hubě najdete v odkazu níže.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín