Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Náhrada hrubé mouky

pečení
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

I oblíbené české recepty mohou být zapeklité, pokud vás osud zavál do krajin, kde některé suroviny neznají. Takovým případem může být i u nás běžná hrubá mouka. 

Zdravím, žiju ve Francii (Korsika) a hrubou mouku tady nemají… Mám z Čech krupici dá se nějak namíchat hladká s krupici abych udělala kynuté knedlíky? Děkuji za každou radu, jak bych jinak mohla udělat knedlíky...Radka

Radili jsme se o tom v redakci a my bychom zkusili namíchat krupici a hladkou mouku v poměru 2:1. Není to bohužel vyzkoušené, moc nás mrzí, že nemáme nějakou zaručenou radu, ale kdybychom byli ve stejné situaci, tímto poměrem bychom určitě začali. Nebo můžete vyzkoušet recept na čistě krupicové knedlíky: 

Držíme palce, redakce Apetitu

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...