Zeptejte se redakce: Náhrada hrubé mouky

pečení
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

I oblíbené české recepty mohou být zapeklité, pokud vás osud zavál do krajin, kde některé suroviny neznají. Takovým případem může být i u nás běžná hrubá mouka. 

Zdravím, žiju ve Francii (Korsika) a hrubou mouku tady nemají… Mám z Čech krupici dá se nějak namíchat hladká s krupici abych udělala kynuté knedlíky? Děkuji za každou radu, jak bych jinak mohla udělat knedlíky...Radka

Radili jsme se o tom v redakci a my bychom zkusili namíchat krupici a hladkou mouku v poměru 2:1. Není to bohužel vyzkoušené, moc nás mrzí, že nemáme nějakou zaručenou radu, ale kdybychom byli ve stejné situaci, tímto poměrem bychom určitě začali. Nebo můžete vyzkoušet recept na čistě krupicové knedlíky: 

Držíme palce, redakce Apetitu

 

Související články

Zeptejte se redakce: All purpose flour
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: All purpose flour

I vy se z času na čas necháte zlákat anglickými recepty? Inspirace nikdy není dost, ale zorientovat se ve všech surovinách není vždy zcela jednoduché. ...
Proč prosévat mouku
  • Tipy a triky

Proč prosévat mouku

U přípravy většiny moučníků se používá mouka (pšeničná, žitná, celozrnná, špaldová) a leckdy se v závorce uvádí, že se musí prosít. Rovnou zapomeňte, že byste například u muffinů nebo bábovky naházeli všechny suroviny do mixéru a...
Samokynoucí mouka
  • Tipy a triky

Samokynoucí mouka

Samokynoucí mouka je někdy k dostání ve větších supermarketech, v receptech ji však snadno nahradíte takto: Smíchejte 1 šálek (100 g) mouky, 1 čajovou lžičku (3 g) kypřicího prášku do pečiva a špetku (1 g) soli. Společně několikrát...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit