Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zeptejte se redakce: Cukrový rozvar vs. Zlatý sirup

zlaty sirup
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud rádi pečete, potom jste se už asi střetli s pojmy jako je zlatý sirup nebo cukrový rozvar. Je mezi nimi rozdíl? 

 

Dobrý den, ráda bych upekla Božský svatební dort. V papírovém vydání je třeba cukrový rozvar, na webu uvádíte zlatý sirup. Jaký je v tom rozdíl a kde se dá sehnat? Děkuji!

  • V časopise jsme měli uvedený rozvar, protože v době, kdy vyšel, se tu ještě zlatý sirup neprodával. Nyní je naopak zlatý sirup dostupnější a líp sehnatelný než cukrový rozvar. Faktem je, že díky zlatému sirupu má potah na dort nažloutlou barvu, takže pokud na cukrový rozvar někde narazíte (býval k sehnání v některých drogeriích), je lepší použít ten. 

Vyrobit si můžete i vlastní: 

  1. Svařte v kastrůlku 225g cukru a 125ml vody, nemíchejte a vařte asi 10 minut.
  2. Hotovo je, když do směsi ponoříte drátěné očko a pak do něj fouknete, vyletí bublinka). 

Takže obojí má své pro a proti:

Zlatý sirup se dá dobře sehnat, není práce s jeho výrobou a jeho kvalita nekolísá, takže je jistější, že se dílo podaří. Nicméně barva dortu je žlutší než s rozvarem.

Související články

Domácí vanilkový cukr
  • Tipy a triky

Domácí vanilkový cukr

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový  cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná.  ...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit