0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Cukrový rozvar vs. Zlatý sirup

zlaty sirup
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud rádi pečete, potom jste se už asi střetli s pojmy jako je zlatý sirup nebo cukrový rozvar. Je mezi nimi rozdíl? 

 

Dobrý den, ráda bych upekla Božský svatební dort. V papírovém vydání je třeba cukrový rozvar, na webu uvádíte zlatý sirup. Jaký je v tom rozdíl a kde se dá sehnat? Děkuji!

  • V časopise jsme měli uvedený rozvar, protože v době, kdy vyšel, se tu ještě zlatý sirup neprodával. Nyní je naopak zlatý sirup dostupnější a líp sehnatelný než cukrový rozvar. Faktem je, že díky zlatému sirupu má potah na dort nažloutlou barvu, takže pokud na cukrový rozvar někde narazíte (býval k sehnání v některých drogeriích), je lepší použít ten. 

Vyrobit si můžete i vlastní: 

  1. Svařte v kastrůlku 225g cukru a 125ml vody, nemíchejte a vařte asi 10 minut.
  2. Hotovo je, když do směsi ponoříte drátěné očko a pak do něj fouknete, vyletí bublinka). 

Takže obojí má své pro a proti:

Zlatý sirup se dá dobře sehnat, není práce s jeho výrobou a jeho kvalita nekolísá, takže je jistější, že se dílo podaří. Nicméně barva dortu je žlutší než s rozvarem.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč