Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Cukrový rozvar vs. Zlatý sirup

zlaty sirup
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud rádi pečete, potom jste se už asi střetli s pojmy jako je zlatý sirup nebo cukrový rozvar. Je mezi nimi rozdíl? 

 

Dobrý den, ráda bych upekla Božský svatební dort. V papírovém vydání je třeba cukrový rozvar, na webu uvádíte zlatý sirup. Jaký je v tom rozdíl a kde se dá sehnat? Děkuji!

  • V časopise jsme měli uvedený rozvar, protože v době, kdy vyšel, se tu ještě zlatý sirup neprodával. Nyní je naopak zlatý sirup dostupnější a líp sehnatelný než cukrový rozvar. Faktem je, že díky zlatému sirupu má potah na dort nažloutlou barvu, takže pokud na cukrový rozvar někde narazíte (býval k sehnání v některých drogeriích), je lepší použít ten. 

Vyrobit si můžete i vlastní: 

  1. Svařte v kastrůlku 225g cukru a 125ml vody, nemíchejte a vařte asi 10 minut.
  2. Hotovo je, když do směsi ponoříte drátěné očko a pak do něj fouknete, vyletí bublinka). 

Takže obojí má své pro a proti:

Zlatý sirup se dá dobře sehnat, není práce s jeho výrobou a jeho kvalita nekolísá, takže je jistější, že se dílo podaří. Nicméně barva dortu je žlutší než s rozvarem.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...