Kančí maso nepatří k těm nejběžnějším. Je to škoda, protože se dá připravit opravdu velice chutně.
Dobrý den, mám doma kančí maso a chtěla bych ho upéct se zelím. K mému překvapení ale nikde nemůžu najít recept (na rozdíl od kančího se šípkovou). Prohledala jsem Apetity, Vrabce, Břízovou... Nemáte osvědčený recept? Díky.
Možná jste recept nenašla, protože se připravuje stejně jako vepřové. Jen je třeba počítat s tím, že je mnohem dietnější a tedy i sušší. Proto je třeba s ním zacházet tak, aby se zbytečně nevysušovalo - prošpikovat slaninou, řádně orestovat, v případě staršího kusu déle dusit pod poklicí, nebát se při pečení omastit - klidně sádlem. Pokud nemáte rádi typickou chuť zvěřiny, přidejte přivaření cibuli, která ji potlačuje. Pokud naopak chcete tyto chutě zvýraznit, přidejte divoké koření nebo červené víno.
Zkuste osvědčený recept Vaška Friče:na Vepřo, knedlo a zelo