Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Kančí se zelím

maso se zelim
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kančí maso nepatří k těm nejběžnějším. Je to škoda, protože se dá připravit opravdu velice chutně. 
 

 

Dobrý den, mám doma kančí maso a chtěla bych ho upéct se zelím. K mému překvapení ale nikde nemůžu najít recept (na rozdíl od kančího se šípkovou). Prohledala jsem Apetity, Vrabce, Břízovou... Nemáte osvědčený recept? Díky.

Možná jste recept nenašla, protože se připravuje stejně jako vepřové. Jen je třeba počítat s tím, že je mnohem dietnější a tedy i sušší. Proto je třeba s ním zacházet tak, aby se zbytečně nevysušovalo - prošpikovat slaninou, řádně orestovat, v případě staršího kusu déle dusit pod poklicí, nebát se při pečení omastit - klidně sádlem. Pokud nemáte rádi typickou chuť zvěřiny, přidejte přivaření cibuli, která ji potlačuje. Pokud naopak chcete tyto chutě zvýraznit, přidejte divoké koření nebo červené víno. 

Zkuste osvědčený recept Vaška Friče:na Vepřo, knedlo a zelo
 

 
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...