Kniha o vaření
Dobrý den, existuje v češtině kniha o vaření? Tím nemyslím knihu receptů, myslím tím knihu, která vysvětí základní postupy/pojmy (špetka, lžička, necha dojít, zesklovatět cibuli...) a obecně postupy zpradacování potravin. Např. maso se dusí, smaží, peče ("pomalu"/"normálně"). Kdy a pro jaký druh masa je vhodné daný postup použít. Postupů, které naučí zpracovávat konkrétní surovinu (druh suroviny), vysvětlí proč a kdy je vhodné takový postup použít. Něco ve smyslu technologie zpracování surovin. Např. kniha, která by shrunula vaše tipy a triky. Kniha, která vás naučí vařit, ne jen kopírovat vymyšlené recepty. Něco jako učebnice pro kuchaře, pro lidi, teří rádi vaří, ale daný obor nestudovali. Děkuji za odpověď.
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Martina Zajícová
27. Leden 2021 10:16
Přejeme krásný den,
redakce Apetitu