Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kniha o vaření

Dobrý den, existuje v češtině kniha o vaření? Tím nemyslím knihu receptů, myslím tím knihu, která vysvětí základní postupy/pojmy (špetka, lžička, necha dojít, zesklovatět cibuli...) a obecně postupy zpradacování potravin. Např. maso  se dusí, smaží, peče ("pomalu"/"normálně"). Kdy a pro jaký druh masa je vhodné daný postup použít. Postupů, které  naučí zpracovávat konkrétní surovinu (druh suroviny), vysvětlí proč a kdy je vhodné takový postup použít. Něco ve smyslu technologie zpracování surovin. Např. kniha, která by shrunula vaše tipy a triky. Kniha, která vás naučí vařit, ne jen kopírovat vymyšlené recepty. Něco jako učebnice pro kuchaře, pro lidi, teří rádi vaří, ale daný obor nestudovali. Děkuji za odpověď.

Obrazek uzivatele
Dobrý den, pane Skřivánku,
jediná kniha, ve které bude obsažené vše, asi v češtině zatím nevyšla. Kolegyně zmiňovali Modernist cuisine v angličtině, ale to už je pořádná investice. Ale sešlo se mi dost tipů na knihy v češtině, které by se vám mohli hodit, protože obsahují řadu rad a postupů. 
 
  • Timothy Ferriss: Čtyřhodinový šéfkuchař
  • Zdeněk Pohlreich: Kulinárium
  • Samin Nosrat: Sůl, tuk, ocet, žár
 
Kolegyně také zmínily, že učebnice z učilišť obsahují technologické postupy, a mohly by proto splňovat to, co hledáte.

Přejeme krásný den, 
redakce Apetitu